A rövid, hatékony (legfeljebb 5 alkalmas) konzultáció NEM terápia. Jellemzően az egészséges szokások kialakításával, a kapcsolatok kezelésével vagy a munkával, karrierrel kapcsolatos témákkal foglalkozunk. Ezek a kérdések bárki életében felmerülhetnek, és megoldásukhoz jól jön egy külső szem: a Nyugizóna szakemberei abban segítenek, hogy a konzultáción részt vevő munkatárs más perspektívából tudjon ránézni a problémáira, és így találjon rá a kivezető útra.

Az egészségpszichológiai konzultáció elsősorban azoknak tud segíteni, akik általában egészségesek (a magánéletben és a munkahelyen jól működnek), de épp egy nehéz élethelyzetben vannak. Az egyéni beszélgetés célja, hogy rátaláljanak az erőforrásaikra, amelyek segíthetik őket a nehéz helyzettel való megküzdésben.  

Azoknak, akik komolyabb lelki, mentális problémáktól szenvednek, szakembereink segítenek megtervezni, hogy mit tehetnek önmagukért, milyen segítőket érdemes keresniük. Erőt és biztatást adunk ahhoz, hogy aktívan részt vegyenek a saját kezelésükben.

(A kép a belső képzésünkön készült, ahol felkészülünk a konzultációkra, és éppen Keyes mentális egészség modellje látható.)