Munkánk alapkövét az egészségpszichológia módszerei és elméleti modelljei jelentik. Cégekre és iskolákra szakosodott csapatunk olyan módszereket alkalmaz, melyekkel gyors és hatékony pszichológiai segítséget tudunk nyújtani.  

Munkahelyi színtéren megvalósuló programjaink célja, hogy a munkavállalók és a vezetők képesek legyenek a feszültséget okozó problémák átfogó kezelésére. Emellett nagy hangsúlyt fektetünk az öngondoskodás támogatására a kiégésmegelőzés érdekében.  

A problémák kezelése mindig összetett. Erre dolgoztuk ki saját komplex módszertanunkat, melyhez különböző pszichológiai irányzatokból és módszerspecifikus képzésekből merítettünk inspirációt. 

  • Megnyugodni, mielőtt ránézünk a helyzetre 

Ha egy stresszes helyzetben következmények nélkül ki lehet adni a feszültséget, az már önmagában megkönnyebbülést hoz. Számos nyugi technikát és feszültségkezelő eszközt használunk a ventilálásra, a gőz kieresztésére. Ennek köszönhetően a hozzánk fordulókkal nyugodt, elfogadó légkörben tudjuk megvizsgálni és többféle szempontból elemezni a feszültséget okozó helyzetet.  

  • A jól működő dolgokból erőt meríteni  

Az egészségpszichológia a mindennapi problémák megoldásaival, megküzdéseivel foglalkozik. Mindenkinek van egészséges énrésze. A munkahelyi színtéren ezzel az énrésszel foglalkozunk. A jól működő dolgokat azonosítjuk és fejlesztjük a hozzánk fordulókkal. Ezek olyan erőforrásokat jelentenek, amelyeket aztán önállóan is át tudnak vinni a kevésbé jól működő területekre. 

  • Változtatni a gondolkodásunkon és a viselkedésünkön 

Kognitív viselkedésterápia eszközöket azért alkalmazunk szívesen, mert a segítségükkel nagyon gyorsan, hatékonyan, strukturáltan átgondolhatjuk, tudatosíthatjuk, hogy mi történt egy adott helyzetben, és pontosíthatjuk a saját részünket a történtekben.  

  • Elindulni a célok felé 

A coaching pszichológia eszközeit leginkább tervezésre használjuk.  Ezekkel tudjuk az egyéni, valós, realisztikus terveket kidolgozni, motiválni, pontosítani.  

  • Megpihenni és feltöltődni 

Ha valaki nagyon fáradt, kimerült, enyhülést adhatnak a különböző relaxációs módszerek. Rövid, akár csak néhány perces pihenéssel gondoskodunk a lelki újratöltődésről, éppen annyira, hogy újra működőképes legyen, katalizálja a belső erőket. 

  • A kapcsolatainkon javítani 

A konfliktuskezelés módszertanokból a resztoratív (azaz jóvátevő) technikákat, a mediációs módszereket és kapcsolatjavító eszközöket arra használjuk, hogy a napi rohanásban a kapcsolatokon esett apró, de kezeletlenül maradt sérüléseket időben begyógyítsuk, még mielőtt a kapcsolatok megszakadnának. A munkahelyen a munkakapcsolat alapja az emberek közti kapcsolat, nem a feladat. Ez sokszor elfelejtődik, és mindenki csak a feladatra összpontosít. Pedig jobb feladatteljesítéshez vezet, ha jó a kapcsolat a munkatársak között.