Emellett nagy hangsúlyt fektetünk az öngondoskodás támogatására a kiégésmegelőzés érdekében.

A problémák kezelése mindig összetett. Erre dolgoztuk ki saját komplex módszertanunkat, melyhez különböző pszichológiai irányzatokból és módszerspecifikus képzésekből merítettünk inspirációt. 

  • Megnyugodni, mielőtt ránézünk a helyzetre 

Ha egy stresszes helyzetben következmények nélkül ki lehet adni a feszültséget, az már önmagában megkönnyebbülést hoz. Számos nyugi technikát és feszültségkezelő eszközt használunk a ventilálásra, a gőz kieresztésére. Ennek köszönhetően a hozzánk fordulókkal nyugodt, elfogadó légkörben tudjuk megvizsgálni és többféle szempontból elemezni a feszültséget okozó helyzetet.  

  • A jól működő dolgokból erőt meríteni  

Az egészségpszichológia a mindennapi problémák megoldásaival, megküzdéseivel foglalkozik. Mindenkinek van egészséges énrésze. A munkahelyi színtéren ezzel az énrésszel foglalkozunk. A jól működő dolgokat azonosítjuk és fejlesztjük a hozzánk fordulókkal. Ezek olyan erőforrásokat jelentenek, amelyeket aztán önállóan is át tudnak vinni a kevésbé jól működő területekre. 

  • Változtatni a gondolkodásunkon és a viselkedésünkön 

Kognitív viselkedésterápia eszközöket azért alkalmazunk szívesen, mert a segítségükkel nagyon gyorsan, hatékonyan, strukturáltan átgondolhatjuk, tudatosíthatjuk, hogy mi történt egy adott helyzetben, és pontosíthatjuk a saját részünket a történtekben.  

  • Elindulni a célok felé 

A coaching pszichológia eszközeit leginkább tervezésre használjuk.  Ezekkel tudjuk az egyéni, valós, realisztikus terveket kidolgozni, motiválni, pontosítani.  

  • Megpihenni és feltöltődni 

Ha valaki nagyon fáradt, kimerült, enyhülést adhatnak a különböző relaxációs módszerek. Rövid, akár csak néhány perces pihenéssel gondoskodunk a lelki újratöltődésről, éppen annyira, hogy újra működőképes legyen, katalizálja a belső erőket. 

  • A kapcsolatainkon javítani 

A konfliktuskezelés módszertanokból a resztoratív (azaz jóvátevő) technikákat, a mediációs módszereket és kapcsolatjavító eszközöket arra használjuk, hogy a napi rohanásban a kapcsolatokon esett apró, de kezeletlenül maradt sérüléseket időben begyógyítsuk, még mielőtt a kapcsolatok megszakadnának. A munkahelyen a munkakapcsolat alapja az emberek közti kapcsolat, nem a feladat. Ez sokszor elfelejtődik, és mindenki csak a feladatra összpontosít. Pedig jobb feladatteljesítéshez vezet, ha jó a kapcsolat a munkatársak között.