Alapítványunk a kiégés megelőzéséért tesz az egészségpszichológia legújabb eszközeivel. A médiában ismertetjük a témában az alap segítő megoldásokat, munkahelyeknek és iskoláknak elérhetővé teszünk a helyszínen pszichológiai programokat, és az egyéneknek is segítünk konzultációkkal. Kutatjuk a kiégés összefüggéseit, nemzetközi projektekben veszünk részt, tudományos cikkeket publikálunk, képezzük a szakembereket saját tapasztalatainkat átadva.

Alapítványunk önfenntartó a munkahelyeknek nyújtott programok megrendelései által, és mindig nyújt díjmentes programokat is. Az üzleti modellünket úgy állítottuk össze, hogy díjmentes programokra mindig maradjon pénzünk, adományok elmaradása esetén is. Ennek érdekében a megrendeléseink 10%-át a Sulinyugi programokra fordítjuk akár céges, akár alapítványi megrendelésről van szó. Támogatásokat a kiemelt díjmentes programjainkra gyűjtünk, minden adományt 100%-ban a programokra költünk.

Ez az üzleti modellünk így háromszoros CSR tevékenységet biztosít azoknak, akik minket bíznak meg munkahelyi egészségfejlesztéssel:

  • a minket megrendelő profitorientált cégek már azzal is CSR tevékenységet végeznek, hogy alapítványt bíznak meg munkahelyi egészségfejlesztéssel, támogatva az alapítvány működését
  • társadalmi felelősségvállalás szempontjából kiemelt téma a lelki élet támogatása, így azzal, hogy egy cég a munkavállalóit, mint magánember is támogatja programjainkkal, már önmagában tesz a társadalomért a programjainkon keresztül
  • a megbízási díjaink 10%-át a kiemelt díjmentes projektre fordítjuk, így mi magunk a szakemberek, anyagilag is támogatunk díjmentes programokat. A megbízó cég lehetőséget kap arra, hogy megmondja, melyik iskolára költsük a 10%-ot.

Ezáltal az adományozás 100%-ban a célcsoporthoz kerül, 10%-ban pedig mindig, mindenki adományoz, aki velünk kapcsolatba kerül.

Alapítványi fő tevékenységeink:

1. SULINYUGI program: díjmentes programokat tartunk gyerekeknek és tanároknak. A gyerekek számára kiemelt foglalkozásunk a stresszkezelő 45 perces osztályfoglalkozás. 

2. SZAKEMBERKÉPZÉS: Sulinyugi programunkra Budapest mellett már vidéken is képezzük az iskolapszichológusokat és segítőket. Pszichológia szakos hallgatóknak egészségpszichológia terepgyakorlat során adjuk át szakmai tudásunkat. Kollégáink egyetemi kurzusok oktatásában vesznek részt megbízott oktatóként (Szexuálpszichológiai szakirányú továbbképzésen egészségpszichológia; Szupervizor szakirányú továbbképzésen több elméleti és gyakorlati kurzus;  Tanácsadó pszichológiai szakirányú továbbképzésen coaching pszichológia).

3. MUNKAHELYI EGÉSZSÉGFEJLESZTÉS: több, mint 10 éves tapasztalatunk van munkahelyi egészségfejlesztésben cégeknél és gyáraknál, melynek köszönhetően önfenntartóak vagyunk. Kiemelt programjaink: a pszicho-szociális kockázatértékelés, pszichoedukatív tréningek és előadások, egyéni konzultációs ügyelet. A munkahelyi szolgáltatásból szerzett összeg 10%-át a díjmentes Sulinyugi program működési költségére fordítjuk.

4. KUTATÁS: 2017-től komplex egészségfejlesztő programjaink hatékonyságvizsgálatát végeztük 5 budapesti iskolában, 3 éven keresztül.

5. ISMERETTERJESZTÉS: a lelki egészség szempontjából fontos témákat népszerűsítünk a médiában is.

Dokumentumaink:

Alapító okirat, közhasznúsági végzés

Éves beszámolók: 202220212020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010

Éves jelentések: 202220212020, 2019, 2018, 2017, 2016