email: langer.viola@nyugizona.hu

Mint ahogy az alapítvány is két lábon áll (iskolai és vállalati lelki egészségfejlesztés), én is többféle szakmai feladatot látok el és mind a céges, mind az iskolai munkákban részt veszek. A velünk együttműködő vállatoknál egyénileg és csoportosan, tréningek keretében is foglalkozok a munkavállalók lelki egészségével. Sulinyugi programunkban pedig gyerektrénerként veszek részt, és tartok interaktív stresszkezelő foglalkozásokat tanulóknak minden korosztályban. A tanárokkal is örömmel dolgozok trénerként, hiszen a mottónk az, hogy az iskola minden résztvevőjét érdemes bevonni ahhoz, hogy valóban nyugodtabb legyen az iskolai élet. Mivel a gyerek és kamasz korosztály a szívemhez nagyon közel áll, így magánrendelésünkben egyéniben is dolgozok gyerekekkel és szüleikkel. Emellett a lelki egészség témájában rendszeresen írok cikkeket (pl. Patika magazin, Tempus Közalapítvány), illetve szerepelek rádióban és tévében, hogy főbb üzeneteinket ezeken a csatornákon is közvetíthessem.  

Számomra az iskolai stressz jelensége, valamint a stressz pozitív oldala, és az ehhez kapcsolódó “mindset” elmélet az, ami szakmailag leginkább megszólít. Ezen felül pedig az iskolai prevenció, azaz hogy hogyan tudjuk a gyerekek lelki egészségét fejleszteni játékosan. 

2018-ban szakmai útját kereső hallgatóként görgettem a Facebook oldalát, és belefutottam egy bejegyzésbe egy önkéntes programról, aminek szívügye az iskolai stresszkezelés. Magaménak éreztem a küldetésüket. Ez a Sulinyugi volt, amelynek hamar lelkes önkéntese lettem, és amelynek misszióját töretlenül magaménak érzem. Az alapítvány kettős munkájának köszönhetően azóta a felnőttekkel való pszichológiai tanácsadást is a szakmai zászlómra tűztem. 

Hallgatói éveim során számos önkéntes munkát láttam el gyerekekkel és felnőttekkel is. Dolgoztam már autizmussal élő kisgyermek mellett óvodában, pszichológusként a Sziget Fesztiválon, illetve kommunikációs trénerként fiatal felnőttekkel. 

Tanulmányaimat a Károli Gáspár Református Egyetemen kezdtem el, majd pszichológus mesterdiplomámat az ELTE Pszichológiai Tanszékén szereztem meg Iskolapszichológiai és tanácsadás szakirányon. Hallgatói éveim során volt lehetőségem pszichológiát hallgatni Rómában a LUMSA egyetemén, valamint Dél-Koreában a Handong University-n.