email: dzsida.krisztina@nyugizona.hu

tel: +36301975714

Dzsida Krisztina vagyok, pszichológus és közgazdász. A Nyugizóna csapatával először az egyetemi gyakorlatom alatt találkoztam, melynek során elvégeztem a Sulinyugi tréner képzést és részt vehettem a tanári kiégésmegelőzési program néhány szakaszában. Szerencsésnek tartom magam, hogy a pszichológus diplomám megszerzése után lehetőségem nyílt a Nyugizóna csapatához csatakozni céges szakemberként. 

Az első alap diplomámat  2002-ben közgazdászként szereztem, idegenforgalom és szálloda szakon a BGF-en, majd 2005-ben elvégeztem a Pécsi Tudományegyetem pénzügy és számvitel mesterképzését. 12 éven át dolgoztam egy multinacionális vállalatnál pénzügyi területen, fél évet Londonban és másfél évet Amszterdamban laktam, beutaztam regionális vezetőként Európát és nemzetközi tapasztalatokat is szereztem. A karrierem szépen ívelt felfelé, egy 10 fős csapatot vezettem, napi 10-12 órát megfeszített tempóban dolgoztam és azt gondoltam, hogy minden rendben van... Amikor is a testem jelezni kezdte a stressz tüneteit… a férjemmel babát szeretettünk volna, ám a várva várt baba nem akart megérkezni. Orvostól orvosig rohantunk, de nem találták a probléma okát. Megkezdtük az asszisztált reprodukciós eljárások végtelen sorát és közben lelkileg teljesen összeomlottam. Elkezdtem pszichológushoz járni és felkutatni a helyzetem lelki okait. Ezzel egy egészen új világ tárult fel előttem és rájöttem, hogy a szervezetemet teljesen kizsigereltem, a stressz - amit nem is érzékeltem kezdetben - kihat a testi működésemre és meggátolja hogy életem álma valóra váljon. Végül 7 év sikertelen próbálkozás után fizetés nélküli szabadságra mentem, 3 hónapon belül teherbe estem és egészséges kislánynak adtam életet 2016-ban. Számomra ez maga volt a csoda, amit 3 évvel később a kisebbik lányom születésével egy második csoda követett.

Közben a gyes alatt elkezdtem a Károli Gáspár Református Egyetem pszichológia szakát és 2020-ban szereztem meg az oklevelemet felnőtt klinikai és egészségpszichológia szakirányon. A küldetésem innentől fogva az lett, hogy minél több embernek tudjam felhívni a figyelmét a munkahelyi stresszkezelés fontosságára és a stressz pszichoszomatikus hatásaira. Szeretném abban támogatni a munkavállalókat, tegyenek meg mindent egy nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb életért, találják meg a munka-magánélet egyensúlyát és váltsák valóra az álmaikat! A Nyugizóna csapatával úgy érzem, ebben egymásra találtunk és közös a küldetésünk.

A magánéletemben fontos számomra a sport, 20 éve korfballozom a férjemmel, akivel együtt vezetjük a tizenegyszeres magyar bajnok Szentendrei Korfball Klubot. A sport számomra az egyik legjobb módszer a stressz kezelésre és egyben egy közösséget is nyújt, megtanít a csapatban való együttműködésre, egymás tiszteletére, támogatására. 2015-ben elvégeztem a Lukács Oktatási Központ Sportpszichológia Alapok képzését, amit szeretnék a jövőben további sportpszichológiai tanulmányokkal kiegészíteni. 

Saját lelki fejlődésemben fontos állomás volt az Autogén Tréning módszerének megismerése, amit máig rendszeresen használok. 2018-ban megszereztem a Magyar Relaxációs Egyesület tréneri oklevelét, ezáltal a klienseimnek is át tudom adni ezt a hasznos stresszkezelő és önismereti módszert.

A Nyugizóna csapat tapasztalt szakemberei által tartott belső képzések során elsajátítottam a közösen használt eszközöket és módszertant, ami a rendszeres esetmegbeszélésekkel együtt biztosítja, hogy azonos minőségű munkát tudjunk biztosítani partnereinknek.