email: cs.szekeres.veronika@nyugizona.hu

tel: +36207753627

Csordás-Szekeres Veronika vagyok, tanácsadó szakpszichológus, a Lélekkel az Egészségért Alapítvány legfőképpen gyermekpszichológiai területén tevékenykedő munkatársa 2013 óta. Úgy érzem, hogy az Alapítvány tevékenysége olyan átfogó szakmai tudást, tapasztalatot és segítségnyújtást biztosít, amiben szívesen vállalok részt. Szerepet vállalok a Sulinyugi programban, gyerektréningeket tartok, egyéni tanácsadást vállalok és különböző háttérmunkákat végzek. 

Szakmai életutamon és hitvallásomban is az jelenik meg, hogy megfelelő önismerettel (önmagunk és a világban betöltött helyünk megismerése), problémafelismeréssel és tenni akarással képesek vagyunk saját kérdéseinket-kétségeinket, elakadásainkat kezelni. Ezek pedig, beépülve személyiségünkbe és mindennapjainkba, teljesebbé, erősebbé, kiegyensúlyozottabbá tesznek minket mind a munkában, mind a magánéletben. 

Egy nehézség nem biztos, hogy probléma: csak szempontváltás, illetve megfelelő megközelítés, tudás, kezelés és megoldás szükséges hozzá. Mindez akkor valósulhat meg a leghatékonyabban, a jövőre nézve is leginkább előrevivő módon, ha felismerjük magunkban és alkalmazzuk a kapcsolatainkban, mindennapi helyzeteinkben saját erősségeinket, képességeinket, fejlődni akarásunkat, valamint ha mindehhez megfelelő támogatottságot kapunk. Ezt a támogatást tudom nyújtani a hozzám fordulóknak a konzultációk során, melynek alapja az elfogadó, biztonságot adó légkör, az ítélkezésmentesség, az értő, aktív figyelem, valamint a közös munka facilitálása. 

Jelenleg GYES-en vagyok a kislányommal, de klienseket újra vállalok. Mióta anya lettem, a szakmai tudásom, közintézményekben (óvoda, iskola, rendvédelem, alapítványi tevékenységek), illetve egyéni tanácsadásban szerzett tapasztalataim mellett a gyakorlati megéléseket, szempontokat is hasznosítani tudom munkám során. Így biztosítok még teljesebb támogatást és hitelességet a hozzám fordulók számára, hogy segítséget nyújtsak egy működőképesebb, harmonikusabb, elégedettebb, boldogabb életúthoz. 

Végzettségeimet tekintve a Károli Gáspár Református Egyetem alapképzése után a pszichológus diplomámat 2012-ben szereztem a Pécsi Tudományegyetemen, fejlődés- és klinikai gyermekpszichológia szakirányon. 

A 2013-ban elvégzett gyászcsoportvezetői képzés hozzásegített ahhoz, hogy a veszteségélmények feldolgozásában még hatékonyabban tudjak támaszt és segítséget nyújtani. 

2017-ben coaching pszichológus lettem (life coach szakirányon), ami egy új szemléletet és gondolkodásmódot adott a hivatásomhoz, és jó alapot nyújtott a későbbi szakképzésemhez. 

Az, hogy 2019-ben krízistanácsadó szakpszichológussá váltam, szakmai és önismereti fejlődésemet is elősegítette, számos új szemléletet és eszközt adva a kezembe a még hatékonyabb segítségnyújtáshoz. 

A szintén 2019-ben megszerzett fókusztréneri végzettségem (Gendlin-féle fókuszolás) lehetőséget biztosít arra, hogy egy olyan módszerrel is segítsem a hozzám fordulókat, amiben fő irányvonal a befelé figyelés, az „itt és most” megélése, a testi tudatosság és az önmagamhoz való hiteles kapcsolódás. 

Főbb tevékenységi körök, témák, nehézségek, amikben segíteni tudok: 

  • önismereti munka, önelfogadás, önbizalom, pozitív önértékelés növelése 
  • stresszkezelés (megküzdés a negatív életeseményekkel, érzelemszabályozás, szorongáscsökkentés, kiégés megelőzése, kezelése) 
  • gyermekvállalás, anyaság-szülőség, nőiesség témakörei 
  • kapcsolati nehézségek, családon belüli változások, nevelési kérdések-kétségek, nehézségek (pl. kistestvér születése, költözés, bölcsődébe, óvodába, iskolába kerülés, beilleszkedés, alkalmazkodás, válás, sérült gyermek a családban, haláleset) 
  • kríziskezelés és veszteségfeldolgozás (fejlődési krízisek - pl. dackorszak, kamaszkori krízisek, felnőtté válás-önállósodás, elköteleződés, életközépi válság; akut krízisek - pl. munkahely elvesztése, baleset, haláleset)