email: adamcsek.aliz@nyugizona.hu

tel: +36303384484

Adamcsek Aliz vagyok, közgazdász, Mindfulness meditációs tanár, a Lélekkel az Egészségért Alapítvány munkatársa.

A Nyugizóna csapat tagjaként a projektjeink menedzsmentjével foglalkozom. Abban támogatom ügyfeleinket, hogy projektjeik határidőre, megfelelő pénzügyi keretek között és minőségben valósuljanak meg. Az időm másik felében pedig Mindfulness meditációval kapcsolatos tréningeket, tanfolyamokat és workshopokat tartok.

Pályafutásom során közel 20 évet töltöttem el multinacionális környezetben, elsősorban komplex informatikai projektek pénzügyi tervezésével és menedzsmentjével foglalkoztam. Ez alatt az idő alatt saját bőrömön is megtapasztaltam mennyire fontos, hogy a stresszt, a kiégés tüneteit időben képesek legyünk észrevenni és megtalálni a megfelelő eszközöket ahhoz, hogy kezelni tudjuk. 

Mindfulness meditációs tanári végzettségemet a University of California at Berkley kétéves képzésén szereztem meg. Fő tanáraim Jack Kornfield és Tara Brach voltak, de a képzésben több elismert pszichológus és neurológus is részt vett, például Dan Siegel, Kristin Neff vagy Rick Hanson is.

Stresszes időben élünk kultúránk követelményei és felgyorsult üteme mellett, könnyen elveszítjük a kapcsolatot önmagunkkal és azzal, ami a legfontosabb. Sokszor elveszünk a gondolatainkban és nem vagyunk a jelen pillanatban, ahol az életünk aktuálisan zajlik. Néha úgy érezzük, hogy a jelen pillanat nem érdemli meg a figyelmet és kergetjük a jövő boldog pillanatait. Amikor gondolatban a múltba és a jövőbe kalandozunk sokszor tapasztalunk stresszt, ingerlékenységet, és nyugtalanságot és nem igazán tudjuk, hogyan vezessük le egészséges módon a felgyülemlett feszültséget. 

A Mindfulness gyakorlása nekem azt jelenti, hogyan helyezzük át a figyelmünket szeretettel és gyengédséggel a jelen pillanatba. Ez segít abban, hogy jobban elfogadjuk, szeressük magunkat és az életünket. A Mindfulness elsajátítása támogatja az itt és mostba való visszatérést, ami jelentősen csökkenti a stresszt és nagymértékben javítja az életminőséget. 

A Mindfulnesst 4 éve tanítom üzleti és magán környezetben egyaránt. Az utóbbi évben pedig lehetőségem nyílt többször fiatal felnőttek körében is kipróbálni a módszert, aminek különösen örültem.