e-mail: malina.monika@nyugizona.hu

tel: +36204618009

Malina Mónika vagyok, egészségpszichológus és munkavállalási tanácsadó, a Lélekkel az Egészségért Alapítvány munkatársa.
A Nyugizóna csapat tagjaként munkahelyi színtéren veszek részt egyéni konzultációkban, pszichoszociális stresszfelmérésben és pszichoedukatív programokban. Emellett a projektjeinket gondozom, a megbízások követésével, elszámolásával, menedzselésével támogatom az együttműködést a megrendelő partnereinkkel.

 

Bemutatkozó videóm:

A megoldás fókuszú konzultációk során támogatom a hozzám fordulókat, hogy felismerjék belső és külső erőforrásaikat, lehetőségeiket, a megküzdéshez szükséges eszközeiket, az aktuális helyzet megoldásához mozgósítható korábbi tapasztalataikat. A segítő folyamatokban támogatom a szükségletek felismerését, megfogalmazását, a vágyak és a lehetőségek azonosítását, összeegyeztetését, a változáshoz vezető lépések meghatározását.  A hozott témához illeszkedve megbeszéljük azokat az egészségpszichológiai ismereteket, amik segítik a stresszkezelést, fenntartják a lelki jóllétet és megelőzik a kiégést.

Fő szakmai érdeklődésem:

•    munkahelyi elakadások, változások kezelése
•    új munkaszerep támogatása, különböző életszerepek összeegyeztetése
•    fejlődési utakkal, karrierrel kapcsolatos dilemmák
•    túlterheltség, munka-magánélet egyensúly megteremtése
•    stresszkezelés, kiégésmegelőzés
•    adott életszakaszokban megélt normatív nehézségek
•    együttműködési gondok
    
Közel 20 évig multinacionális környezetben, humánerőforrás osztályon dolgoztam különböző munkakörökben. Ez alatt az idő alatt megtapasztaltam, mennyire meghatározó, hogy a feladatok, felelősségek és kihívások során is meg tudjuk élni a munkánk hasznosságát, örömét, valamint önazonosan és hatékonyan tudjunk kapcsolódni a kollégáinkhoz. A szükségleteinkre figyelve megteremthető az egyensúly a magánéletünk és a munkahelyi életünk között.  

A pszichológia alapképzést a Károli Gáspár Református Egyetemen végeztem, egészségpszichológus mesterdiplomámat a Debreceni Egyetemen szereztem. 
A Nyugizóna csapat szakembereivel azonos módszertant használunk, közös szemléletet képviselünk, szakmai munkánk minőségét a heti rendszerességű belső képzéseink, esetmegbeszéléseink, szupervíziók biztosítják.