email: malina.monika@nyugizona.hu

tel: +36204618009

Malina Mónika vagyok, a Nyugizóna csapat tagjaként rendszeresen tartok egyéni egészségfejlesztő konzultációkat több cégnél. Ezt megelőzően 20 évig munkavállalási tanácsadó diplomával multinacionális nagyvállalat humánerőforrás osztályán dolgoztam. Munkámat különböző pozíciókban végeztem inspiráló szakmai környezetben, sok változást megélve és támogatva. HR vezetőként döntöttem úgy, hogy pszichológus végzettséget szerzek azzal a céllal, hogy a már meglévő tapasztalataimra támaszkodva professzionális segítő legyek. A Károli Gáspár Református Egyetemen végeztem el a pszichológia alapszakot, jelenleg a Debreceni Egyetem egészségpszichológia mesterképzésére járok. 

A HR-es éveim alatt megtapasztaltam, mennyire meghatározó, hogy a munkahelyünkön is jól érezzük magunkat, a feladatok, felelősségek és kihívások közepette is képesek legyünk megélni a munka örömét, önazonosan és hatékonyan tudjunk kapcsolódni a kollégáinkhoz, szükségleteinkre is figyelve meg tudjuk teremteni az egyensúlyt a magánéletünk és a munkahelyi életünk között.   

Saját élményből tudom, hogy ez sokszor nehéz. Ezért is tartom fontosnak - és választottam hivatásomul a pszichológusi pályát - hogy legyen kihez fordulni segítségért amikor elakadunk, mert nehéz egy új szerepkörben helyt állni, vagy megnő a terhelésünk, elbizonytalanodunk, komplikált döntési helyzetbe kerülünk, vagy nehézségeket élünk meg a kapcsolatainkban. 

A konzultációk során abban támogatom a klienseimet, hogy felismerjék belső és külső erőforrásaikat, a megküzdéshez szükséges már meglévő eszközeiket, korábbi tapasztalatikat, amiket az aktuális helyzetben is tudnak mozgósítani. A probléma új keretbe helyezhető, ha rátekintünk különböző nézőpontokból. A segítő folyamatokban támogatom a szükségletek felismerését, megfogalmazását, a vágyak és a lehetőségek beazonosítását és összeegyeztetését, azoknak a tényezőknek az összegyűjtését, amivel a kliensek önmagukért tehetnek.  A konkrét témához illeszkedve megbeszéljük azokat az egészségpszichológiai ismereteket, amik segítik a stresszkezelést, fenntartják a lelki jóllétet és megelőzik a kiégést.  

Igyekszem az életemet úgy élni, hogy megtaláljam benne a szépséget, jóságot, értelmet, ami nem mindig könnyű, de a pozitív életszemléletem ebben legtöbbször segít.  Ez az attitűd a kapcsolataimban is megmutatkozik, ezzel vagyok jelen a segítő folyamatokban is, őszinte érdeklődéssel és empátiával tudok odafordulni másokhoz, meglátva a belső értékeiket, lehetőségeket.   

Számomra a folyamatos tanulás, fejlődés a mindennapok részét képezi, ami nem csak a szakmai ismeretek bővítését jelenti, hanem a magamon végzett önismereti munkát is. Munkánk „minőségbiztosítását” a rendszeres intervíziós és szupervíziós ülések is támogatják. 

Három gyermekem van 7 évestől 19 évesig, a család-munka-tanulás háromszög közötti egyensúly megteremtése sok tapasztalattal gazdagított. A gyerekeim nagyon sok örömet és energiát adnak, visszajelzéseikre mindig számíthatok, hogy az önismeretem otthon is fejlődjön, megélem velük, hogy a szülő-gyerek kapcsolat állandó finomhangolást igényel.   

Fő szakmai érdeklődés: 

  • munkahelyi elakadások, változások kezelése 
  • vezetői szerep vagy új munkaszerep támogatása, különböző életszerepek összeegyeztetése 
  • fejlődési utak, karrier dilemmák 
  • túlterheltség, munka-magánélet egyensúly megteremtése 
  • stresszkezelés, kiégés megelőzés 
  • adott életszakaszokban megélt normatív nehézségek 
  • együttműködési gondok 

Nyugizóna csapat szakembereivel egy módszertant használunk, egy szemléletet képviselünk, heti rendszerességű belső képzéseinknek és esetmegbeszéléseinknek köszönhetően azonos minőségű munkát tudunk biztosítani partnereinknek. A nagyobb céges megrendeléseket közösen szoktunk teljesíteni.