Ha ilyen a munkahelye, nagy az esélye a kiégésre - 2023.09.26.

Munka közben folyamatosan stressznek vagyunk kitéve. Nem mindegy azonban, hogy ez a stressz mekkora mértékű, mennyire kezelhető vagy ellensúlyozható.

 

Óda a semmittevéshez, avagy a passzív pihenés jelentősége - 2023.08.18.

"Amikor megengedjük magunknak az „ejtőzést”, a „hesszelést”, akkor aktívan teszünk azért, hogy ezáltal nyugodtabb szülők, nagyszülők, szomszédok, alkalmazottak legyünk." Folytasd a cikk olvasást a Patika Magazin online számában!

 

Hogyan nyaraljunk okosan? - 2023.08.15.

Hogyan lehet okosan felkészülni a nyárra, ha valós kikapcsolódásra vágyunk és szeretnénk felfrissülni? Olvasd el Langer Viola pszichológus cikkében!

 

Hogyan kezeljük a rossz napokat a munkahelyen? - 2023.07.13.

Interjú Bikfalvi Réka egészségfejlesztő szakpszichológussal, a Nyugizóna vezetőjével.

 

Mit ad a lelkünknek a munka? - 2023.07.07.

Érdemes lehet átgondolni, akár van jelenleg munkahelyünk, akár nincs, hogy a mi életünkben milyen szerepet játszik a munka. Mit ad hozzá az életünkhöz? Ezt a témát járja körbe Langer Viola pszichológus Patika Magazinban megjelent cikke.

 

Vakáció-üzemmód egész évben – az örömtelibb hétköznapokért - 2023.05.30.

A nyári időszaknak, a „vakációnak” van egy különös varázsa. Akkor is, ha már felnőttek vagyunk, esetleg nyugdíjasok, és az iskolai nyári szünetet már csak gyermekeinken, unokáinkon keresztül éljük meg. Hogy lehetséges ez? Olvassátok el Langer Viola cikkét!

 

Fejezzük ki a szeretetünket! - 2023.03.03.

Rózsacsokor, plüssmackó, bonbon, szív alakú édességek mindenütt, utolsó pillanatos asztalfoglalás egy hangulatos étteremben, romantikázás. Sokaknak ezeket juttatja eszébe a Valentin-nap említése. Olvasd el Langer Viola pszichológus cikkét!

 

NEM SZERETEM AZOKAT AZ ÁLLÁSHIRDETÉSEKET, AMELYEKBEN JÓ STRESSZTŰRŐ KÉPESSÉGŰ KOLLÉGÁKAT KERESNEK” – 2023.02.07.

Interjú Juhász Ágnes pszichológussal, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának egyetemi adjunktusával, és a Lélekkel az Egészségért Alapítvány munkatársával.

 

Burnout szindróma - így előzzük meg a kiégést! - 2023.01.19.

A Start Plusz vendége Dr. Bikfalvi Réka egészségfejlesztő szakpszichológus, a Nyugizóna csapat vezetője.

 

Hogyan kezelhetjük a stresszhelyzeteket a munkahelyünkön? - 2022.10.17.

Hallgasd meg a beszélgetést a Karc FM-en!

 

Stresszforrások a munkahelyen - 2022.10.16.

Ha úgy kell megírnunk egy fontos jelentést, hogy közben a munkatársunk a szomszéd asztalnál egyfolytában telefonál, az fokozott koncentrációt igényel, és stresszforrást jelent. Ha középvezetőként napi tíz-húsz olyan döntést kell meghoznunk, amin más emberek egészsége vagy biztonsága múlik, az lelkileg megterhelő lehet, és komoly kockázat a mentális egészségünkre nézve.

 

Stressz és túlterheltség: a kiégés veszélye a munkahelyeken és az iskolákban is egyre nagyobb - 2022.10.10.

A stresszkezelés és az önmagunkkal való törődés készsége, bármely más készséghez hasonlóan, fejleszthető. Mi abban tudunk segíteni, hogy megtanítjuk a stresszkezelés alapjait, gyakorlatokat és mintákat adunk a kiégés megelőzéséhez, kezeléséhez – mondja dr. Bikfalvi Réka, a Nyugizóna vezetője.

 

Gyakorold az öngondoskodást, és fogadj örökbe egy pedagógust! - 2022.10.09.

Október 10. a lelki egészség világnapja. Idén talán minden eddiginél fontosabb, hogy beszéljünk arról, mennyire fontos a lelki egészség megőrzése, megerősítése. A nem túl szívderítő statisztikai adatok szerint a dolgozók több mint 70%-a annyira stresszes és túlterhelt, hogy azt érzi, nem tud ezzel megbirkózni.

 

A munkahelyi stresszforrások ronthatják a munkavállaló teljesítményét - 2022.10.04.

Ha úgy kell megírnunk egy fontos jelentést, hogy közben a munkatársunk a szomszéd asztalnál egyfolytában telefonál, az fokozott koncentrációt igényel, és stresszforrást jelent. 

 

Munkamánia és kiégés - 2022.06.01.

Éjszakába nyúló munkafeladatok, szabadság alatt intézett céges telefonbeszélgetések - a munkafüggőség olyan szindróma, amiben az érintettek túlzottan sokat és kényszeres jelleggel dolgoznak. De vajon mi különbözteti meg a mentális problémát attól, ha valaki a megélhetése miatt kénytelen sok időt szánni a munkájának? Hallgasd meg a Karc FM-en készült beszélgetést itt!

 

Tavaszi fáradtság lelkiekben? - 2022.05.16.

Mit tehetünk a tavaszi fáradtság ellen testileg és lelkileg? Erről szól a Patika Magazinba írt cikkünk, melyet ide kattintva olvashatsz!

 

Útban a munkahelyi kiégés felé - 2022.03.03.

Csökkenő teljesítmény, érdektelenség, motiválatlanság – csak néhány a munkahelyi kiégés jelei közül. A „burnout” nemcsak a monoton munkát végzőket veszélyezteti, de a pályakezdők is szenvedhetnek tőle. A kiégésről beszélget a Nyugizóna csapat vezetője a Képmás magazinban.

 

Mi a kapcsolat az alvás és a kiégésmegelőzés között? - 2022.01.25.

Miért nem jó ötlet az alvástól elvenni az időt, ha sok a dolgunk? Tervezhető-e a pihenés? Hallgassátok meg a 38. percnél kezdődő beszélgetést Bikfalvi Rékával, a Nyugizóna vezetőjével  itt!

 

Kiégésmegelőzés a munkahelyen - 2021.11.09.

Hogyan előzzük meg a kiégést?  A túlzott bizonyítási vágy már annak a jele, hogy érintett vagy? Miért csapda, ha a főnököd szerint az adott feladatot "csak te tudod megcsinálni"?
Hallgasd meg a beszélgetést dr. Bikfalvi Réka egészségfejlesztő szakpszichológussal, a Nyugizóna vezetőjével, a Hír TV Mozaik műsorában.

 

Hogyan őrizhetjük meg a lelki egészségünket a munkahelyen? - 2021.10.18.

A Duna TV Család-barát magazinjának vendége volt Bikfalvi Réka, a Nyugizóna vezetője. Szó esett arról, hogy miért fontos végiggondolni, mennyire passzol hozzánk az adott munkakör, milyen tüneteket okoz az elhúzódó stressz, miért nehéz észrevenni, ha épp a mókuskereket hajtjuk, és mire elég egy óra. Itt nézhető meg a beszélgetés (16:10-től és 51:45-től).

 

Vége a home office-nak: Milyen nehézségekkel szembesülnek a munkavállalók? - 2021.06.15.

Mi a nehezebb: otthonról dolgozni vagy visszatérni az irodába? Hogyan lehet megkönnyíteni a visszaállást, hogyan küzdünk meg pszichésen az új helyzettel, adnak-e lehetőséget a cégek a munkavállalóiknak a választásra - sokakat foglalkoztató kérdésekről beszélgetett Bikfalvi Réka, a Nyugizóna vezetője az ATV Startban.

 

Az újranyitási stressz kezelése – vezetői szemmel - 2021. június

Az újranyitás az otthoni munkavégzés után olyan változás, ami sok kihívással és feszültséggel jár: újra kell gondolni a munkafolyamatokat, gyors döntéseket kell hozni, kezelni kell a munkatársak esetleges félelmeit. Hogyan lehet szervezeti szinten támogatni ezt a folyamatot, különös tekintettel a vezetőkre, akiknek a saját bizonytalanságukkal is szembe kell nézniük? Ezekről a kérdésekről beszél Dr. Bikfalvi Réka, a Nyugizóna vezetője. Megjelenéseink: Life TVBella CafeÜzlet és utazásDivatikonRetromuzsika.

 

Hogyan kezeljük szülőként a Mikulás - Jézuska kérdéskört? - interjú Szigeti Rékával - 2020.12.08. 

Kolléganőnk a Karc FM 105,9 Spájz rovatában Csesznák Anikó műsorvezetővel beszélgetett arról, hogyan kezeljük szülőként a Mikulás-Jézuska kérdéskört. Varázslat, fantáziavilág, becsapás? Ezeket tisztázták. A beszélgetést a címre kattintva lehet meghallgatni 34:10-től. 

 

A Sulinyugi az online térben is segíti a tanulókat a stresszkezelésben - 2020. november 

Sajtóközleményünkben arról írjuk le a tapasztalatainkat, hogy a Sulinyugi csapata hogyan tud megküzdeni a Covid-helyzet okozta nehézségekkel. Köszönjük sajtóreferensünk, Sárréti Anita munkáját, ami által egyre több emberhez juttathatjuk el a nyugalom üzeneteit! Megjelenéseink: Napi DoktorHappy FamilyBella CafePesti DivatDame.huWe MagazinRetromuzsikaDivatikonNuevoperiodico.com (spanyol nyelven) 

 

Hogyan élik meg a gyerekek és a tanárok a jelenlegi helyzetet, miről szólnak most a Sulinyugi foglalkozások? - 2020.11.23. 

Szigeti Réka a Duna Televízió Családbarát című műsorában járt, ahol arról beszélgetett a műsorvezetőkkel, hogy hogyan élik meg a gyerekek és a tanárok a jelenlegi helyzetet, és miről szólnak a Sulinyugi foglalkozások, amelyeket most online is eljuttatunk az osztályokhoz, hiszen nagy szükség van arra, hogy a nyugalom is terjedjen. A beszélgetés 1 óra 1 perctől látható. 

 

Interjú a Napközben című műsorban - 2020.11.18. 

Szigeti Réka a Kossuth Rádió Napközben műsorában mesélt arról, hogyan is működik most - a vírushelyzet idején - a Sulinyugi, miért van rá most még inkább szükség, és mi az, ami segíthet nekünk a mindennapokban gyermekként, felnőttként egyaránt. A beszélgetés 9:12-től hallható. 

 

Vissza az iskolapadba - 10 ötlet az iskolakezdési stressz kezeléséről - 2020. szeptember 

Sajtóközleményünkben Sulinyugi tippeket olvashattok az iskolakezdéshez. Köszönjük sajtóreferensünk, Sárréti Anita munkáját, ami által egyre több emberhez juttathatjuk el a nyugalom üzeneteit! Megjelenéseink: BlikkHappy FamilyNapi DoktorBudapest iMamiLendület MagazinDame.hu, Pesti Divat, Bella CafeWe Magazin 

 

Ötletek az iskolakezdési stressz kezelésére - 2020.09.01. 

A Hír TV Paletta című műsorában Szigeti Réka az iskolakezdéssel kapcsolatos érzelmekről, feszültségről, és ezek kezeléséről adott interjút. 

 

Hogyan tudunk felkészülni lelkileg az iskolára ebben a bizonytalan helyzetben? - 2020.08.31. 

Szigeti Réka a Reggeli műsorában beszélt arról, hogy hogyan tudunk felkészülni az idei rendhagyó körülmények közötti iskolakezdésre, hogyan támogathatjuk a gyermekeink nyugalmát, stresszkezelését. 

 

Beszélgetés az iskolakezdésről - 2020.08.30. 

Szigeti Réka a Családi Manna műsorban Ferenczi Gabival beszélgetett az iskolakezdésről, és arról, hogy miben tudunk segíteni, és hogyan működjünk együtt a rendszer résztvevőiként, szülőként, pedagógusként, szakemberként. 

 

Interjú a Jazzy-n kolléganőinkkel - 2020.07.21. 

Kollégáink a Jazzy Rádió HappyHours műsorában beszélgettek Jazzkovács László műsorvezetővel a gyerekek és a fiatalok feszültségeiről a járványhelyzetben, stresszkezelő módszerekről, a nyári nyugis együttlétről, valamint a Sulinyugi jövővel kapcsolatos terveiről. 

 

Beszélgetés az iskolaőrségről - 2020.07.28. 

Szigeti Réka, a Sulinyugi szakmai vezetője ma az RTL Klub Reggeli műsorában beszélt az iskolaőrség témájáról, megvilágítva azt is, hogy hogyan lehet ezt segítségként, jól használni. 

 

Interjú a karantén-időszak kihívásairól - 2020.07.21. 

Langer Viola a Karc FM Spájz című műsorában az elmúlt időszak kihívásairól, a krízishelyzetben való alkalmazkodásról, a jó napirendről és a jelenlegi nyári együttlétről, kikapcsolódásról beszélgetett Csesznák Anikó műsorvezetővel. 

 

Nyári kisokos nyugis családi együttlétekhez - 2020. július 

Sajtóközleményünkben Sulinyugi tippeket olvashattok a nyári családi együttlétekhez. Köszönjük sajtóreferensünk, Sárréti Anita munkáját, ami által egyre több emberhez juttathatjuk el a nyugalom üzeneteit! Megjelenéseink: BlikkNapi DoktorWomagicAmdalaBella CafeNői magazinZeta PressRetromuzsikaDivatikon   

 

Beszélgetés a Sulinyugiról a Manna FM-en - 2020.06.18. 

Langer Viola Ferenczi Gabival beszélgetett a Manna FM Családi Manna műsorában a Sulinyugi programról, a gyerekek és a szülők stresszéről, a digitális oktatásról és a nyári családi együttlétről. 

 

Hogyan működik most a Sulinyugi? - 2020.06.09.  

Az interjúban Szigeti Réka mesél a Katolikus Rádióban arról, hogyan alkalmazkodott a Sulinyugi csapata a vírushelyzet generálta új kihivásokhoz. 

 

Interjú a Karc FM-en - 2020.05.28. 

Hogyan működik most a Sulinyugi, és mik a terveink a jövőben? Milyen technikákra épül a hagyományos Sulinyugi? Hogyan tudtok foglalkozásra, tréningre jelentkezni? Vagy akár támogatni minket? Ezekről beszél Szigeti Réka a riportban.  

 

"Pszichológus válaszol" rovat a Tempus Közalapítvány honlapján - 2020.04.27. 

Kolléganőnk, Langer Viola hetente jelentkezik - főként egyetemistákat - segítő cikkekkel, melyek segíthetnek a jelenlegi helyzettel való megküzdésben. 

 

Megelőzhető az iskolai bántalmazás - 2020.04.22. 

A Magyar Nemzetben megjelent cikkben bemutatkozik a Sulinyugi és a Békés Iskolák program is, valamint megszólal Pattantyúsné Tóth Gyöngyi, a zuglói Móra Ferenc Általános Iskola igazgatója. "Ha boldogabb, kiegyensúlyozottabb gyerekeket tudunk nevelni, akik felnőttként is kiállnak egymásért, akkor minden erőfeszítésünk megérte." 

 

Feszültke – Egy elsős gyerek is sokat stresszel, csak nem tud róla - 2020.04.07. 

A Képmás magazin cikkéből alaposan megismerhető a munkánk. Az írás bemutatja, hogyan indult a Sulinyugi, miért tartjuk fontosnak, és hogyan zajlik egy ilyen óra. 

 

Hogyan reagálunk a nehéz élethelyzetekre? - 2020.04.05. 

Az interjúban izgalmas és aktuális témát dolgoztak fel: hogyan reagálunk egy krízishelyzetben. Részletesen körbejárták a jellemző reakciókat, ezek előnyeit, hátrányait, és persze azt is, hogy mit tehetünk mindezzel. 

 

A reziliencia szerepéről - 2020.03.24. 

Interú Szigeti Rékával a Pszichoforyou online magazinban. "Az elején valószínűleg kicsit döcögősebb minden. Fontos, hogy esténként úgy tudjunk visszanézni a napra, hogy a nehézségek, hibák mellett aktívan megkeressük benne a jó részt." 

 

Interjú Szigeti Rékával a jelenlegi, feszült helyzet kezeléséről - 2020.03.23. 

A Katolikus Rádió Életmód műsorában volt hallható egy interjú, amelyben Szigeti Réka arról beszélt, hogyan kezelhetjük ezt a feszültségekkel teli helyzetet.  

 

Interjú a 90.9 Jazzy Rádión - 2020.03.10. 

Rádióinterjú kolléganőinkkel a Sulinyugi kialakulásáról, valamint, hogy manapság mi okoz stresszt a gyerkőcöknek, hogyan jelenik meg az életükben, és milyen módszerekkel lehet levezetni a feszültséget, akár óvodában, akár iskolában, akár kamaszként. 

 

"Hogyan alakítsuk a stresszt pozitív energiává?" - 2020.02.27. 

A Ridikül adásában erről beszélgettek a különböző területről érkező vendégek - köztük Szigeti Réka kolléganőnk is. Rengeteg értékes gondolat hangzik el a műsorban, érdemes meghallgatni. 

 

"Hogyan tudsz fenntarthatóan jól égni, és nem kiégni?" - 2020.02.12. 

Beszélgetés Szigeti Réka egészségfejlesztő szakpszichológussal a Librarius kortárs kult magazinban. 

 

Félévi bizonyítvány és a stressz - 2020.01.31. 

A félévi bizonyítvány is nagy stresszforrás lehet mind a gyermeknek, mind a szülőknek. Szigeti Réka kolléganőnk január 31-én az RTL Klub Reggeli műsorában járt, és arról beszéltek, milyen irányelvek, kérdések segíthetnek nekünk, szülőknek, hogy a gyermekünket támogatva, közösen küzdjünk meg ezzel a stresszes helyzettel. 

 

Beszélgetés a gyermekkori stresszről - 2020.01.16.  

Szigeti Réka kolléganőnk a Hír TV Paletta műsorában járt - beszélt a gyerekek stresszéről, túlterheltségéről, és a Sulinyugi üzeneteiről is. 

 

Interjú a stresszkezelésről - 2020.01.09. 

Alapítványunk önkéntes munkatársa, Juhász Ági pszichológus, a Kossuth Rádió Napközben műsorában beszélt a stresszről és a stresszkezelésről, és ezen belül a gyerekek feszültségeiről, és ezek levezetéséről is. 9:22-től, majd 9:40-től hallhatjátok Ágit. 

 

Interjú a Katolikus Rádióban - 2019.12.30. 

A Magyar Katolikus Rádió Szigeti Réka egészségfejlesztő szakpszichológust kérdezte a gyerekek stresszéről. Réka mesélt az év végi túlhajszoltságról, a gyerekek jelzéseiről, az iskolai stresszről, a különórákról, a strukturálatlan idő hiányáról és még számos dologról a stresszel kapcsolatban. Az interjú második fele ide kattintva hallgatható meg. 

 

Rádióinterjú a Sulinyugi programról - 2019.11.22. 

A Budapesti Kolping Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Sportgimnázium 1. osztályosaihoz Szerafin Bea, lelkes önkéntesünk, a helyi iskolapszichológus vitte el a Sulinyugit. A Magyar Katolikus Rádió november 22-i Életrevalók című műsorában bele is hallgathatunk a foglalkozásba. 

 

Szigeti Réka rádióinterjúja a Karc FM-en - 2019.11.23. 

Az Otthon című műsorban Szigeti Réka, a Sulinyugi programunk szakmai vezetője mesélt a gyerekek stresszéről, és arról, hogyan tudunk nekik segíteni szülőként. A beszélgetés a műsor 30. percétől hallható. 

 

Rádióinterjú a Sulinyugiról  - Dr.Bikfalvi Rékával - 2019.11.17. 

Az alábbi interjúban 14:34 perctől hallhattok a Sulinyugiról a Kossuth Rádió Családok, történetek című műsorában. Megszólal Réka, az alapítványunk vezetője, Báthory Mária alsó tagozatos tanárnő és Pattantyúsné Tóth Gyöngyi iskolavezető. 

 

Rádióbeszélgetés a gyermekek stresszéről, a tanárok kiégéséről és a Sulinyugiról - 2019.11.05. 

"Mert a gyerek nem feltétlenül tudja, hogy akkor ő stresszel, hanem azt fogja mondani, hogy fáj a fejem, fáj a hasam, nem szeretnék iskolába menni. (...) Most már minden 3. gyerek érintett a nagyobb feszültségben, idegesebbnek, fáradtabbnak érzik magukat, nyugtalanabbak." Itt tudjátok meghallgatni Dr. Bikfalvi Réka rádióbeszélgetését 6 perc 40 mp-től, a Karc FM Spájz című műsorában. 

 

A mesék birodalmában - 2019.09.12. 

"Nem véletlenül működnek még most is a gyereknél ezek a régi nagy klasszikusok, mert valami olyasmi kis szellemi elemózsiát, hamuban sült pogácsát jelentenek, amit pont jól meg tudnak emészteni." - Szigeti Réka kolléganőnk Kuthy Ágnessel és Major Eszterrel a mesékről beszélgetett a Ridikül műsorában. 

 

Iskolakezdés kicsiknek és nagyoknak - 2019.09.03. 

A cikkben Szigeti Réka, a Sulinyugi szakmai vezetője több kérdésre is válaszolt a nyugis iskolakezdéssel kapcsolatban. 

 

"Pihenésre nevelés" - 2019.05.24. 

Szigeti Réka, a Sulinyugi szakmai vezetője nem csak a tapasztalatainkat osztja meg az alábbi cikkben, de tippeket is ad a "pihenésre neveléshez." 

 

Sulinyugi - Beszélgetés Szigeti Réka egészségfejlesztő szakpszichológussal - 2019.05.04. 

Az interjúban Szigeti Réka mesél arról, hogyan jött létre a Sulinyugi, nehezebb-e ma, mint régen, hogyan kúszik be a stressz a gyermekeink életébe, az akadémiai stresszről és még sok minden másról. 

 

A gyermekkori stresszkezelésről - 2019.03.27. 

Kolléganőnk, Gergely-Hevesi Barbara Sulinyugi tréner a Kossuth Rádióban beszélt a gyerekeket érő stresszről, és persze a Sulinyugi foglalkozásunkról. 
Az 5 perces beszélgetés 9:27-kor kezdődik. 

 

Kulcs a gyermekkorhoz - 2019.03.20. 

Kolléganőnk, Szigeti Réka egészségfejlesztő szakpszichológus volt az egyik meghívott vendég a Ridikül Kulcs a gyermekkorhoz című adásában. Réka a 23. perctől beszél a stresszkezelésről és a Sulinyugiról, az adás végén pedig a Biztonságban Digitáliában, Sulinyugi Extra foglalkozásunkról. 

 

Agressziókezelés az iskolában - 2019.02.12. 

A Bonum TV műsorában Szigeti Réka egészségfejlesztő szakpszichológus beszélt az agressziókezelésről. Nagyon jól hasznosítható gondolatok, irányelvek, tanácsok hangoznak el. Minden szülőnek és pedagógusnak ajánljuk az egész beszélgetést! 

 

A középiskolai felvételiről: 

Rengeteg stresszel jár ez az időszak mind a gyerekeknek, mind a szülőknek, mind pedig a pedagógusoknak. Szigeti Réka az Infostart - InfoRádió Katedra műsorában beszélt a felvételik előtti stresszkezelésről és arról, hogy szülőként, pedagógusként hogyan támogathatjuk a felvételizőket. 2019.01.15. 

 

"Ha tudatosan kezeljük az új év kezdetét, kiegyensúlyozottabban fogjuk megélni a mindennapokat a munkában és a magánéletben is." - 2019.01.10. 

A múlt héten Szigeti Réka a "stresszmentes" évkezdésről beszélt a Bonum TV műsorában. 

 

„A rendszeres mozgás az egyik legjobb gyógyír a kimerültségre és a kiégésre” – és ezért olyan piszok nehéz belevágni - 2018.11.21. 

Programunk szakmai vezetőjét, Szigeti Rékát kérdezték a mozgás szerepéről a stresszkezelésben és a kiégés megelőzésében. ️Ez felnőttként is kiemelkedően fontos téma, de lássuk be, később könnyebb lesz a gyermekeinknek, ha már most foglalkozunk a kérdéssel. 

 

„Akkor is működik, ha nem hiszel benne!” – Tapasztalatok az autogén tréningről - 2018.11.07. 

"Az autogén tréning egy módszer a sok közül, ami elvben feloldja a stresszt a testben és a lélekben is, és ami által közelebb jutunk önmagunkhoz. De vajon így van ez a gyakorlatban is? Olyanokat is megkérdeztünk, akik eleinte nem hittek benne." 

 

A stresszkezelés nem csupán a probléma megoldását jelentheti - 2018.09.06. 

Interjú Dr. Bikfalvi Réka egészségfejlesztő szakpszichológussal a stresszkezelésről. 

 

Vissza az iskolába - 2018.08.28. 

Bonum TV - Hogyan zárjuk le a vakáció időszakát? Hogyan kezdjünk neki az iskola okozta kihívásoknak? Szigeti Réka egészségfejlesztő szakpszichológus válaszolt kérdéseinkre a Délelőttben. 

 

Iskolai stressz kezelése - 2017. szeptember 

A BonumTV Délelőtt című műsorának vendége Szigeti Réka egészségfejlesztő szakpszichológus volt, aki stresszes iskolai élet megkönnyítéséről beszélt, illetve a szülőknek is adott tippeket. 

 

Sulinyugi program - 2017. november 

Hogyan kezeljék a gyermekek a bennük lakó feszültséget, a stresszt? Erre nyújt választ a Sulinyugi Program. A módszerről Szigeti Réka egészségfejlesztő szakpszichológus beszélt a Délelőtt nézőinek. 

 

Stresszkezelés felsőfokon - 2018. január 

Kortalanul rovatunkban a stressz fajtáiról és annak lehetséges kezeléséről beszélgettünk Szigeti Réka pszichológussal, aki gyakorlati tanácsokkal is segítette nézőinket. 

 

A tanulás pszichológiája - 2018. február  

"Jó pap is holtig tanul" Mikor és hogyan kezdjünk tanulni? Szigeti Réka egészségfejlesztő szakpszichológus volt a Délelőtt vendége. 

 

Munkahelyi stressz - 2018. március 

Mi okozza a munkahelyi stresszt? Hogyan tehetünk ellene? Szigeti Réka egészségfejlesztő szakpszichológus válaszolt kérdéseinkre a BonumTV Délelőtt című magazinműsorában. 

 

Teljesítménykényszer - 2018. május 

A teljesítménykényszerről beszélgettünk a Szülők Iskolája rovatunkban. Hol és mikor "rontják el" a szülők és a pedagógusok? Szigeti Réka egészségfejlesztő szakpszichológus segített kiigazodni a kérdéskörben. 

 

Gyermekkori kiégés - 2018. június 

A gyermekkori kiégésről, okairól és a megoldásáról is beszélgettünk a Délelőttben Szigeti Réka egészségfejlesztő szakpszichológussal. 

 

A férfiak általában nem akarnak válni, inkább beletörődnek az új helyzetbe - 2017. augusztus  

Miért ég ki Margó, a gyári munkás, családos nő, és miért ég ki Judit, a gyesen lévő kismama? Hozzájuk képest nagyobb eséllyel kerüli el a kiégést a vezető beosztású, munkájában is önmegvalósító nő? Netán automatikusan feladja a karrierálmait, ha a férje is sokat dolgozik? Dr. Bikfalvi Réka kiégésszakértőnek tettük fel a kérdéseinket. 

 

Úgy érzem, szép lassan elmegy mellettem az élet! – Apák a taposómalomból - 2017. július 

Sokat beszélünk arról, hogy a nőknek nem egyszerű összeegyeztetniük a különféle szerepeiket. Arról kevesebb szó esik, hogy sok férfi közben ördögi körbe kerül: rengeteget dolgozik a családja boldogulásáért, ám épp arra nem marad ideje, hogy velük legyen. Önmagáról nem is beszélve. Két férfi mesélt arról, hogyan mondott le szép lassan mindenről, ami korábban a feltöltődést jelentette számára. 

 

Gyermekkori stressz, és egy tréning ami segíthet - 2017. július 

Ma minden negyedik-ötödik gyerek a stressz tüneteit mutatja. Ennél is riasztóbb, hogy az 5-11. évfolyamosok több mint hét százaléka szed valamilyen gyógyszert, hogy tompítsa a fejfájását, hasfájását, álmatlanságát, idegességét (HSBC kutatás). Jó hír, hogy több hazai program is küzd a gyermekkori stressz ellen. Ezek közül az egyik a Lélekkel Alapítvány Sulinyugi elnevezésű programja.