email: vas.eniko@nyugizona.hu

tel: +36303575534
 

Vas Enikő vagyok, pszichológus, a Lélekkel az Egészségért Alapítvány munkatársa. Az alapítvány Sulinyugi programjának gyerektrénereként tartok interaktív stresszkezelő foglalkozásokat első osztálytól egészen a végzős gimnazista korosztályig. A tréningek mellett egyéni konzultációk formájában dolgozok gyerekekkel és szüleikkel magánrendelésünkön keresztül. Ezeken felül pedig nagykövetként, illetve különböző iskolai rendezvényeken közvetítem a program üzenetét. 

A csoportos foglalkozások trénereként fontosnak tartom, hogy közvetítsem a prevenció, a mentális egészséggel való aktív törődés, a tudatosság és az önismeret fontosságát. Egyéni konzultációk során pedig segítőként nagy hangsúlyt fektetek az egyéni képességek és erősségek előrevivő erejére. 

Az alapítvány Sulinyugi programjával a mesterképzés második évében találkoztam egy gyakorlat keretein belül. A célkitűzéseikkel hamar tudtam azonosulni, így a gyakorlatot követően önkéntes trénerként kezdtem tevékenykedni. A kivételes szakmai közösség és izgalmas tréneri munka mellett szakmai útkeresésem fontos útjelzőjévé is váltak, hisz hatásukra fordultam a gyerekek, fiatalabb korosztály felé. 

Hallgatói éveim alatt önkénteskedtem óvodában, ahol szülőcsoportot, majd iskolák vendégtrénereként interaktív foglalkozásokat tartottam, melyek fókuszában a pszichoedukáció és a mentális zavarok stigmatizációja elleni küzdelem állt. Az egyetem után két budapesti technikumban helyezkedtem el, jelenleg is ott dolgozom iskolapszichológusként. 

Tanulmányaimat a Debreceni Egyetemen kezdtem, majd a mesterdiplomámat az ELTE Pszichológiai Tanszék Klinikai és egészségpszichológia szakirányon szereztem. Hallgatói éveim alatt lehetőségem adódott pszichológiát hallgatni a Olaszországban az Universitá degli Studi di Padova-ban. Egyetemi tanulmányaim mellett 2021. szeptembere óta pár- és családterápiát tanulok, továbbá a veszteségélmények feldolgozásának hatékonyabb segítése miatt elvégeztem a gyászcsoportvezetői képzést.