email: gulyas.reka@nyugizona.hu

telefon: +36302380384

Gulyás Réka vagyok, pszichológus, a Lélekkel az Egészségért Alapítvány munkatársa. 

A Nyugizóna csapat tagjaként részt veszek a szervezeti szintű pszichoszociális kockázatfelmérésekben és egyéni konzultációkat tartok munkavállalóknak, fiatal felnőtteknek. Mindezek mellett a Sulinyugi foglalkozások, önkéntes képzések kapcsán szervezett stresszkezelő, kiégésmegelőző tréningek megtartásában is segédkezem, és a PR és sales tevékenységek támogatásával kapcsolatos feladatokat is ellátok. 

2021 januárjában kerültem az Alapítvánnyal kapcsolatba. Leendő pszichológusként nagyon érdekelt, hogy hogyan tudom ötvözni a munkahelyeken használt pszichológiai módszereket az egészségpszichológia szemléletével és eszközeivel, és hogy mindezt hogyan lehet átültetni a közoktatásba, elvinni az iskolákba is. Az Alapítvány tevékenységi körében mindezt megtaláltam, így önkéntesként kezdtük meg a közös munkát, a diplomázás után pedig örömmel éltem a lehetőséggel, hogy mint munkatárs dolgozzak a csapattal és fejlődjek tovább. 

A középiskolai tanulmányaim második felében kezdett körvonalazódni bennem, hogy olyan hivatást szeretnék választani, amellyel segíteni tudok az embereknek.  A lelki folyamatok iránti érdeklődésem egyre inkább növekedett, így a sokféle segítő szakma közül végül a pszichológiát választottam.  

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen végzett alap-, és mesterképzés megerősített abban, hogy jól döntöttem, rácsodálkozva minden újabb félévben arra, hogy hány és hány területe van az emberi működésnek, ezzel párhuzamosan pedig mennyi megközelítés és eszköz van, amelyekkel segíthetünk másoknak továbblépni egy-egy nehéznek tűnő helyzetből. Fontosnak tartom a folyamatos fejlődést és szakmai eszköztáram bővítését, ezért jelenleg autogén tréning képzésen veszek részt, mely újabb szempontokkal fogja bővíteni az ismereteimet.  

Szakmai csapatunkkal közös módszertant használunk, és azonos szemléletet képviselünk. Heti rendszerességű esetmegbeszélő alkalmaink és belső képzéseink biztosítják, hogy minden partnerünknek azonos minőségű szolgáltatást nyújthassunk.