email: gulyas.reka@nyugizona.hu

telefon: +36302380384

Gulyás Réka vagyok, pszichológus, a Lélekkel az Egészségért Alapítvány munkatársa. 

A Nyugizóna csapat tagjaként részt veszek a szervezeti szintű pszichoszociális kockázatfelmérésekben és egyéni konzultációkat tartok munkavállalóknak, fiatal felnőtteknek leginkább stresszkezelés, kiégésmegelőzés és az egyes életszakaszokból adódó elakadások témájában. Mindezek mellett a Sulinyugi foglalkozások, önkéntes képzések kapcsán szervezett stresszkezelő, kiégésmegelőző tréningek megtartásában is segédkezem, és a PR és sales tevékenységek támogatásával kapcsolatos feladatokat is ellátok. 

Bemutatkozó videóm:

2021 januárjában kerültem az Alapítvánnyal kapcsolatba. Leendő pszichológusként nagyon érdekelt, hogy hogyan tudom ötvözni a munkahelyeken használt pszichológiai módszereket az egészségpszichológia szemléletével és eszközeivel, és hogy mindezt hogyan lehet átültetni a közoktatásba, elvinni az iskolákba is. Az Alapítvány tevékenységi körében mindezt megtaláltam, így önkéntesként kezdtük meg a közös munkát, a diplomázás után pedig örömmel éltem a lehetőséggel, hogy mint munkatárs dolgozzak a csapattal és fejlődjek tovább. 

A középiskolai tanulmányaim második felében kezdett körvonalazódni bennem, hogy olyan hivatást szeretnék választani, amellyel segíteni tudok az embereknek.  A lelki folyamatok iránti érdeklődésem egyre inkább növekedett, így a sokféle segítő szakma közül végül a pszichológiát választottam.  

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen végzett alap-, és mesterképzés megerősített abban, hogy jól döntöttem, rácsodálkozva minden újabb félévben arra, hogy hány és hány területe van az emberi működésnek, ezzel párhuzamosan pedig mennyi megközelítés és eszköz van, amelyekkel segíthetünk másoknak továbblépni egy-egy nehéznek tűnő helyzetből. Erre törekszem én is a munkám során, jövőorientált, az erősségekre fókuszáló szemléletet és az autogén tréning egyes elemeit vagy akár egészét alkalmazva. Hiszem, hogy a nehézségeink megoldásához az első lépés a nyugalmunk visszanyerése és a saját erőforrásaink mozgósítása, ebben a gondolati keretben dolgozom együtt a hozzám fordulókkal is.

Szakmai csapatunkkal közös módszertant használunk, és azonos szemléletet képviselünk. Heti rendszerességű esetmegbeszélő alkalmaink és belső képzéseink biztosítják, hogy minden partnerünknek azonos minőségű szolgáltatást nyújthassunk.