email: gulyas.reka@nyugizona.hu

telefon: +36302380384


Gulyás Réka vagyok, pszichológus, a Lélekkel az Egészségért Alapítvány munkatársa.
2021 januárjában kerültem az Alapítvánnyal kapcsolatba egy egyetemi oktatóm által. Leendő munka- és szervezetpszichológusként, valamint pedagógus szülők gyermekeként nagyon érdekelt, hogy hogyan tudom ötvözni a munkahelyeken használt pszichológiai módszereket az egészségpszichológia szemléletével és eszközeivel, és hogy mindezt hogyan lehet átültetni a közoktatásba is. Az Alapítvány tevékenységi köreiben mindezt megtaláltam, így önkéntesként kezdtem meg velük a közös munkát, a diploma megszerzése után pedig örömmel éltem a lehetőséggel, hogy mint munkatárs dolgozzak a csapattal és fejlődjek tovább.

Feladataim közé tartozik a Sulinyugi program menedzselésének és a PR és sales tevékenységek támogatása, valamint pszichoedukatív anyagok összeállítása. A szervezeti szintű pszichoszociális kockázatfelmérésekben (egyéni interjúk, fókuszcsoportok) is részt veszek a Nyugizóna csapat tagjaként, emellett a Sulinyugi foglalkozások, önkéntes képzések kapcsán szervezett stresszkezelő, kiégésmegelőző tréningek megtartásában is segédkezem. 

A középiskolai tanulmányaim második felében kezdett körvonalazódni bennem, hogy olyan hivatást szeretnék választani, amellyel segíteni tudok az embereknek, és ezáltal egy jobb hellyé tudom tenni a világot. A lelki folyamatok iránti érdeklődésem egyre inkább növekedett, így a sokféle segítő szakma közül, végül a pszichológiát választottam. 

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen végzett alap- és mesterképzés megerősített abban, hogy jól döntöttem, rácsodálkozva minden újabb félévben arra, hogy hány és hány területe van az emberi működésnek, ezzel párhuzamosan pedig, hogy mennyi megközelítés és eszköz van, amelyekkel segíthetünk másoknak továbblépni egy-egy nehéznek tűnő helyzetből. Fontosnak tartom a folyamatos fejlődést és szakmai eszköztáram bővítését, ezért jelenleg autogén tréning képzésen veszek részt, mely újabb szemponttal fogja bővíteni az ismereteimet. 

Szakmai csapatunkkal közös módszertant használunk, és azonos szemléletet képviselünk. Heti rendszerességű esetmegbeszélő alkalmaink és belső képzéseink biztosítják, hogy minden partnerünknek azonos minőségű munkát biztosíthassunk.