e-mail: pakozdi.adrienn@nyugizona.hu
telefon: +36703202310

Pákozdi Adrienn vagyok, pszichológus, a Lélekkel az Egészségért Alapítvány munkatársa. 

A Nyugizóna csapat tagjaként egyéni konzultációkat tartok munkavállalóknak, céges kockázatfelmérésekben veszek részt, valamint stresszkezelő, kiégést megelőző tréningek megtartásában is segédkezem.
Vallom, hogy elengedhetetlen része az életünknek, hogy a lelki egészségünkre is odafigyeljünk a testi jóllétünk mellett. Hiszem, hogy minden erre szánt idő, figyelem megtérül és egy elégedettebb, egészségesebb, kiegyensúlyozottabb élet érhető el általa. 

A Károli Gáspár Egyetemen töltött éveim alatt rájöttem, hogy elsősorban egészséges felnőttekkel szeretnék foglalkozni. Segíteni szeretném őket fejlődésükben: életmód, stresszkezelés, önismeret, megküzdés, asszertivitás tekintetében. 

15 éves szakmai utam során dolgoztam tréning- és szervezetfejlesztő cégnél, ahol stressz- és konfliktuskezelés tréningek tartásában vettem részt. Regisztrált álláskeresőknek segítettem tréning formájában felkészülni állásinterjúkra, hatékonyabb álláskeresési módokat kialakítani. Egyéni konzultációk keretében segítettem magánszemélyeknek időszakos elakadásaik, problémáik kezelésében. Egy nagyvállalati projektben vettem részt, és végigkísérhettem a szervezeti átalakulásukat. Legutóbb pedig életmód- és étkezési problémákkal kapcsolatban segítettem a hozzám fordulóknak. Feladatomnak tekintettem, hogy megtalálják a saját belső jelzéseiket, tudatosítsák testi érzetüket, valamint étkezési szokásaik megváltoztatásán keresztül meg tudják valósítani céljaikat.

A pszichológia segítségével megfogható számomra az a mód, ahogy működünk, és azok a módszerek, amelyek segítenek a változásban. Pozitív hozzáállásommal, elfogadó, személyközpontú (rogersi) szemléletemmel szeretem megteremteni azt a légkört, amiben megtörténhet a belátás és az önelfogadás.

Az elmúlt években egyre nyilvánvalóbbá vált számomra, hogy a reziliencia, mint lelki alkalmazkodó képesség, hogyan segít bennünket a világ és mikrokörnyezetünk állandó változásai mellett is egyensúlyban maradni. 

Munkám során alapvetően célorientáltan működöm és ennek szemléletében támogatom az egyéneket, csoportokat. Emellett feladatomnak tartom hangsúlyozni a folyamatorientált működést is, ami a célhoz vezető út tudatos megélését jelenti.

Mióta ikres anyuka is vagyok, fokozottan tapasztalom a kihívásokat, amiket az élet dob elém, ezáltal is tanulom magam. Minden nap törekszem a lelki egyensúlyom megteremtésére és fenntartására.