Érezhetjük magunkat fáradtnak, levertnek, ingerlékenynek, hiszen a téli időszak manapság már nem a visszahúzódásról, és az energia gyűjtésének időszakáról szól, hanem ugyanúgy a munkáról, a feladatokról, és ilyenkor merítjük le szervezetünk nehezebben visszatöltődő energiatartalékait. Érezhetjük magunkat fáradtnak, levertnek, ingerlékenynek, hiszen a téli időszak manapság már nem a visszahúzódásról, és az energia gyűjtésének időszakáról szól, hanem ugyanúgy a munkáról, a feladatokról, és ilyenkor merítjük le szervezetünk nehezebben visszatöltődő energiatartalékait.
A szabadban eltöltött idő, a séta, a megfelelő minőségű és mennyiségű alvás, a D-vitaminban és egyéb vitaminokban és nyomelemekben gazdag táplálkozás, elegendő folyadékbevitel - ezt a felsorolást szinte mindenhol olvashatjuk, ha egészségről van szó, és esetünkben a tavaszi fáradtságra is gyógyírt jelenthetnek.

De hallottál már a vitalitásgenerátorokról?

  1. A mosoly, nevetés, humor, vicc
  2. A fizikai aktivitás egyes fajtái, vagyis maga a fizikai élénkség
  3. Az érintés, fizikai érintkezés.

Hívjuk tehát segítségül a pozitív, optimista beállítottságot és a humor erejét, töltsünk minél több időt úgy, hogy mozgásban legyünk, és adjunk teret az érintésnek. Kapcsolódjunk másokkal minél többet, hiszen azt is tudjuk, hogy a társas támogatottság az egészségmegőrzés alappillérei közé tartozik.

 

Fotó: Evie S. / Unsplash