E-mail: spitzmullerne.gabriella@nyugizona.hu

Iskolában dolgozó pszichológusként 2017 óta vagyok önkéntes tréner a Nyugizóna alapítványa által működtetett Sulinyugi programban, ahol gyerekekhez viszünk el egyszerű feszültségcsökkentő gyakorlatokat játékos formában. Számomra fontos a proaktív szemlélet, hogy elébe menjünk a problémáknak, és már gyerekeknek átadjuk a legfontosabb pszichológiai kapaszkodókat.

A Nyugizóna csapatában a kiégésmegelőzéssel és stresszkezeléssel kapcsolatos témákban tartok egyéni konzultációkat. A munkahelyi feszültségek és az iskolában előforduló stresszes szituációk valójában nagyon hasonlóak egymáshoz. Egy kiemelt projekt keretében tanárcsoportoknak tarthattam kiégésmegelőzést, stresszoldást, inklúziót támogató tréningeket, workshopokat, konzultációkat.  Beilleszkedés, közösségépítés, társas kapcsolatok, veszteségek, tehetséggondozás, időmenedzselés, tanulásmódszertan, bántalmazás prevenció, testkép, önismeret, önbizalom, önállóság, mentális jóllét támogatása, reális célképzés, pályaorientáció témában rendszeresen tartok egyéni és csoportos foglalkozásokat. Pozitív szemlélettel és elfogadó attitűddel támogatom a hozzám forduló klienseket.

Tanulmányok
Gyermekkoromtól kisebb-nagyobb közösségekben törekedtem másokat segíteni, figyelmesen meghallgatni, konfliktushelyzeteket csökkenteni, stresszt oldani, terveket és célokat ösztönözni,
közösen gondolkodni. Körvonalazódott, hogy pszichológus szeretnék lenni, és így beiratkoztam a
Debreceni Egyetem BTK-ra, ahol 2003-ban szereztem pszichológus diplomát, majd az ELTE-PPK-n
2008-ban pedagógiai szakpszichológus lettem. Pályám során rendszeresen vettem és veszek részt különféle továbbképzéseken, melyek egyrészt a munkámhoz nyújtottak segítséget, másrészt saját önképzésemet, érdeklődésemet szolgálták.