Rohanó világunkban gyakran előfordul, hogy elfelejtünk magunkra figyelni. Ahol ez a legtöbbször előfordul, az éppen az a hely, ahol általában a legtöbb időt töltjük: a munkahelyünk. Az állandósult pörgés kellős közepén azonban emlékeztetni kell magunkat arra, hogy nyugalmat találjunk. Nyugalom nélkül nincs teljesítmény, nincs siker, nincs jó közösség. 

A stressz kezelhető. A feszültség kezelése fontos készség, ami tanulható, fejleszthető. A Nyugizóna programjai ehhez biztosítanak hatékony eszközöket.   

Az egészségpszichológia szemléletével összhangban a személyes kontroll-érzet megerősítésére törekszünk. Feltárjuk az erőforrásokat, kiderítjük, mi az, ami jól működik, és erre építünk. A meglévő készségekre erősítünk rá, ehhez adunk keretet és további technikákat. 

A kiégés nem betegség, és nem is egyik napról a másikra történik. A folyamat megállítható, visszafordítható, vagy akár megelőzhető. A kiégés kezdeti szakaszainak tüneteit és okait kezeljük, illetve prevenciót végzünk. 

Hiszünk a kapcsolatok erejében, ezért a munkahelyi programok fontos eleme az együttműködés támogatása. Megfelelő körülmények megteremtésével olyan termékeny kapcsolódások valósulhatnak meg, melyek jótékony hatással vannak a teljes csapatra vagy akár az egész szervezet működésére.   

 

 

 

Egyéni gondozással nevelgetjük a megeredt palántákat. Nem ültetvényt akarunk létrehozni, szabványokkal és szabályos sorokkal. Nincsenek előítéletek: mindegy, hogy spenót vagy fenyőfa lesz végül a magból, az számít, hogy a saját igényei, belső lényege szerint fejlődjön.