A megelőzést célzó programok a mindennapi feszültség kezelésére szolgálnak. Válság vagy elhúzódó, nagyfokú stressz esetén pedig azonnali beavatkozásokkal reagálunk. 

Módszertanunk a coaching pszichológia és az egészségpszichológia eszközeit használja, beépítve több mint tíz év tapasztalatait.  

A stressz kezelése olyan képesség, ami fejleszthető. Munkahelyi programjaink fókuszában az áll, hogy a munkavállalókat és a vezetőket megtanítsuk a feszültséget okozó problémák átfogó kezelésére, az önálló megoldások alkalmazására. 

 

Miért érdemes a munkatársak lelki egészségével foglalkozni? 

 • A krónikus stressz kiégéshez vezethet, ami érzelmi kimerüléssel, teljesítményromlással és csökkent bevonódással jár. A munkahelyi feszültségek nem megfelelő kezelése magával hozhatja a testi tünetek megjelenését, a betegszabadságok számának növekedését is. Ha az állandó stressz miatt romlik egy munkavállaló teljesítménye, az előbb-utóbb a közvetlen munkatársaira, majd az egész céges munkafolyamatra kihat
 • Mint sok más esetben, itt is igaz, hogy minden szempontból könnyebb megelőzni, mint kezelni a problémát. Ezért nagyon fontos mind a szervezet, mind a munkavállalók szempontjából a tudatosítás, a szemléletformálás, illetve a kiégés megelőzését, a lelki egészség megerősítését célzó szokások kialakítása.  
 • A sikeres stresszkezelés hozzájárul a lelki egészség megőrzéséhez, így támogatja a motiváció fenntartását, a hatékony munkavégzést és a dolgozó kiegyensúlyozottságát.  

 

 

 

 

 

 • A felnőttek 86 %-a érintett a kiégés kezdeti szakaszaiban (túlzott erőfeszítés, konfliktusok). 

 

 

 

 • Az érintettek teljesítménye idővel akár 52 %-kal romlik. 

 

 

 

 • A felsővezetők az idejük 20%-át konfliktuskezeléssel töltik. 

 

 

Mindez elkerülhető, ha figyelmet fordítunk a munkahelyen a kiégés megelőzésére. 

 

Problémák mindig vannak, de az általuk keltett feszültség akkor is kezelhető, ha maga a megoldás (még) nem lehetséges. Erre tanítjuk meg a hozzánk fordulókat. 

 

A Nyugizóna módszer 

Saját fejlesztésű, integratív szemléletű módszerünk új irányvonalat képvisel Magyarországon: a hagyományos pszichológiai módszereket egészségfejlesztő modellekkel és kommunikációs eszközökkel ötvözzük. 

 • Az egyéni és a szervezeti fókuszt vegyítjük: egyénekkel foglalkozunk munkahelyi környezetben, a munkahely igényei alapján. 
 • Minden munkavállalói csoporthoz tudunk szólni. Legyen szó a menedzsmentről, az irodában vagy a termelésben dolgozókról, mindig az adott célcsoport igényeihez és előzetes ismereteihez igazítjuk a tartalmat, közérthető megfogalmazással. 
 • A személyes kapcsolat a módszerünk egyik alapja. Az ügyelet nálunk nem csak egy telefonszámot jelent, hanem valódi arcokat, a céghez dedikált szakembereket, akikhez fordulni lehet. Programcsomagtól függően személyes kiszállásokat is tartalmaz a szolgáltatás, így a munkavállalóknak lehetőségük van rendszeresen találkozni velünk, és kialakul az a bizalom, ami elengedhetetlen a lelki egészségmegőrző programok sikeréhez. 
 • A Nyugizóna szakmai csapata 11 éve segíti a munkavállalók és magánszemélyek lelki egészségének fejlesztését, és különösen a kiégésben érintett személyek támogatását. Több mint 4700 egyéni és 5500 munkavállalói konzultáció tapasztalatait építjük be a programjainkba. 
 • Díjnyertes modell: Lélekboxutca programunk az EU-OSHA (Európai Munkahelyi Egészség és Biztonsági Ügynökség) által meghirdetett „Egészséges munkahelyek - kezeljük a stresszt” kampány győztes programja lett 2014-ben. 
 • Programjaink angol nyelven is elérhetőek. 

 

Egymásra épülő programok 

 1. Felmérjük a stresszfaktorokat 
 2. Rövidebb programjaink keretében 
  • fejlesztjük a kulcsemberek stresszkezelő készségét, 
  • pszichoedukációt, illetve pszichológiai támogatást biztosítunk nagyobb csoportoknak, akár minden munkatársnak 
  • speciális fókuszú beavatkozásokra is sor kerül szükség szerint. 
 3. Hosszú távra kedvezőbb árú Lélekboxutca komplex csomagokat ajánlunk, a cég igényeihez szabva, helyszíni kiszállásokkal