Természetes, hogy egy krízishelyzet akár extrém mértékű stresszt jelenthet a vezetőnek, de ez önmagában nem jogosít fel minket arra, hogy továbbadjuk a bennünk lévő feszültséget a kollégáinknak. 

A feszültség olyan természetű, mint egy vírus: fertőző. Épp ezért könnyen azon kaphatjuk magunkat, hogy átterjed másokra is, gyakran az egész csapatra. Különösen kilátástalan lehet a helyzet, ha a felsővezetői csapatban uralkodik káosz és feszültség.
 
Mindez nem jelenti azt, hogy egy vezetőnek nincs joga ahhoz, hogy stresszes legyen. Ugyanakkor törekednie kell arra, hogy a saját feszültségét ne a csapatán vezesse le, sőt: a szerepe felelősségéből adódóan, nyugalmat és kapaszkodót nyújtson nekik. Azt a vezetőt, aki képes a saját akut stresszének a kezelésére, és nyugalmával példát mutat másoknak is, a munkatársai körében tisztelet övezi és jobban követik.
 
Egy krízishelyzet csak akkor kovácsol össze egy csapatot, ha higgadt vezetők állnak az élen. Csakis így evezhetünk ki egy nehéz szervezeti helyzetből közösen, egy hajóban.

Kép forrása: Pixabay