Miért javasoljuk a közösségi tudásfejlesztést? 

A krónikus stressz kezelése és a kiégés megelőzése érdekében érdemes a dolgozókat olyan releváns pszichológiai ismeretekkel ellátni, amit a mindennapi és a szakmai életben hasznosítani tudnak. Növeljük a résztvevők tudatosságát: jobban megértik a helyzetüket, saját és mások viselkedését. Megismertetjük őket azokkal a megoldásokkal, amiknek a segítségével képesek lesznek tenni saját magukért, a saját feltöltődésükért. 

A csoportos ismeretátadásnak köszönhetően az aktív dolgozók olyan csoportjaihoz is eljuthatnak az információk, akik egyébként keveset foglalkoznak a testi-lelki egészségükkel, így a betegségek kialakulása is nagyobb mértékben veszélyezteti őket.  

 

Mit nyújtunk a szolgáltatás keretében? 

Az előadásokon a résztvevőkben tudatosítjuk, hogy milyen lehetőségeik vannak a saját testi és lelki egészségük fejlesztésére. Szembesítjük őket a saját felelősségükkel a munkahelyi együttműködés, a kommunikáció és a kiegyensúlyozott munkavégzés terén. 

Motiváljuk őket arra, hogy tegyenek magukért. Fejlesztjük a lelki egyensúly megtartásához szükséges készségeket, például az egészségtudatos magatartást, a nyugodt kommunikációt és a toleranciát. 

Az előadások könnyed hangvételűek, célcsoportra szabottak. Közérthető módon, hétköznapi nyelven beszélünk a kapcsolódó pszichológiai témákról. A cég minden dolgozói csoportját meg tudjuk szólítani. Interaktív részekkel tesszük élményszerűvé ezeket az alkalmakat, de nem elvárás a bevonódás, mert tapasztalataink szerint így nagyobb a nyitottság a dolgozók részéről. 

 

 

Hogyan zajlik a program? 

A pszichoedukációs előadás lehet egyszeri alkalom vagy megvalósulhat sorozatként, egymásra épülő témákkal.

Helyszíni vagy online formában is igényelhető:

  • a helyszínen önálló programként vagy egy nagyobb céges rendezvény részeként, akár többszöri ismétléssel
  • online élő előadásként vagy rögzített, többször felhasználható felvételként

Az előadásokat nagyobb létszám esetében is javasoljuk. A kérdezés lehetősége a program alatt végig biztosított. A program angol nyelven is megrendelhető. 

 

Bármilyen méretű és profilú cégnél alkalmazható 

A munkavállalókat megtanítjuk arra, hogyan tudnak tenni magukért annak érdekében, hogy kiegyensúlyozottan éljenek és dolgozzanak, a kiégést elkerülve. A csoportos formának köszönhetően a szervezet minden dolgozójához koncentráltan, hatékonyan jut el minden olyan tudás, ami a kiegyensúlyozott élethez és hatékony munkavégzéshez kell. 

 

Ez a szolgáltatásunk önálló egységként is igénybe vehető, vagy más elemekkel kombinálva, csomagban is megrendelhető.