Az első lépés az állapotfelmérés, hogy tisztában legyen azzal mennyire érintett a kiégésben. Ebben a konzultációban a részvető összefoglalót kap a kiégés folyamatáról, átbeszéljük együtt a fontosabb pszichológiai ismereteket, a lehetséges lépéseket. Itt eldöntheti az érdeklődő, hogy folytatja-e velünk a 12 lépést vagy önállóan, illetve mással lép tovább.

A 12 lépéses folyamat egy burn out specifikus reziliencia fejlesztő módszer, melyet mi fejlesztettünk ki. Egészségfejlesztő módszereket, pszichológiai ismeretek közös átbeszélését (pszicho-edukáció) és life coachingot alkalmazunk a közös munka során. Az alkalmak 1,5 órát vesznek igénybe.

Állapotfelmérés után a kiégés megelőzés érdekében az alábbi témákkal foglalkozunk felnőttek, munkavállalók esetében a 12 alkalom során:

  1. Nyugalom - stresszkezelés
  2. Energia - feltöltő módszerek
  3. Kommunikáció - kiégés megelőző kommunikációs eszközök
  4. Énképviselet - szükségletek képviselésének támogatása
  5. Együttműködés - támogató környezet létrehozása és működtetése
  6. Konfliktuskezelés - energiafaló helyzetek időbeni kezelését támogatjuk
  7. Egészséges életmód - kiégés megelőző szokások azonosítása, elköteleződés mellettük
  8. Szokásváltoztatás - a kiválasztott szokás beépítését megtervezendő ismeretek átadása
  9. Tudatosság - saját célok tervezése, minőségi idő tudatosítása
  10. Siker - kudarcok, hibák kezelésének pozitív módszerei
  11. Felelősség - reális felelősségvállalás támogatása
  12. Utókövetés - záró és utőkövető lépés, esetleges finomhangolás.

Ezt a folyamatot kiegészíthetjük egy vezetőket támogató 12 alkalom, ezt kiegészítő folyamattal. Ebben a vezetői specifikus kiégést okozó tényezőket dolgozzuk fel hasonló módszertannal.

Amennyiben munkahelyi színtéren is szeretne tenni a kiégés munkahelyi okainak megoldásáért, úgy a munkahelyi programjainkból a stresszfelmérést és a konzultációs ügyeletet javasoljuk Önnek. 

Amennyiben megismertetné dolgozóival előadások, workshopok formájában a fenti témák fő üzeneteit, úgy pszichológusaink 25-45-60 percben online is állnak rendelkezésükre.

Amennyiben a csoportos tréningeket részesíti előnyben, úgy a 4+4 napos pszicho-tréningjeinket javasoljuk, ahol a fenti témáinkat dolgozzuk fel csoportos formában. Ezeken a napokon egy pszichológus és egy tapasztalt tréner együtt viszi végig a résztvevőket a kiégés megelőzés folyamatás, ahol gyakorlással, visszajelzéssel a csoport erejét használva plusz élményt kaphat az is, aki a fő üzeneteket megismerte már.