A United Way Hungary támogatásával elindítottunk egy olyan akciót, amelynek során egyrészt a menekülteknek segítő önkénteseket támogatjuk, másrészt adaptáljuk néhány sulinyugis anyagunkat, amiből a gyerekek megtanulhatják, hogyan nyugtassák meg magukat.

Jó látni, hogy a bajban milyen sokan segítenek. Azt is tudjuk azonban, hogy akár két hét alatt is ki lehet égni, ha valaki nagy lelkesedéssel vág bele, de nem ügyel a saját határaira. És az is látszik, hogy sajnos a helyzet el fog húzódni – segítségre pedig később is nagy szükség lesz. Három részes videósorozatunkban ezért arról beszélünk, mire érdemes felkészülnie egy önkéntesnek, milyen hatások érik, és miért fontos a realis felelősségvállalás. Konkrét nyugitippeket, bevált feszültségoldó technikákat is megosztunk, hiszen segíteni leginkább úgy lehet, ha megőrizzük a saját nyugalmi pontunkat.

Mi is kimegyünk menekültotthonokba, hogy foglalkozást tartsunk a gyerekeknek, de szeretnénk olyan eszközöket is megosztani az önkéntesekkel, befogadó családokkal, szülőkkel, pedagógusokkal, amiket ők maguk is közvetlenül hasznosítani tudnak. Ezért a másik három részes videósorozatban szó lesz a gyerekek stresszkezelésének alapjairól, és bemutatjuk azokat a foglalkoztató lapokat, amiken egy nyugi mese segítségével taníthatunk feszültségoldó módszereket a kicsiknek, és amit most több nyelven is elérhetővé teszünk akár otthoni, akár csoportos használatra. Ez a foglalkoztató nem krízishelyzetre való, hanem a feszültség elengedésében segít, és a mesébe szőtt gyakorlatokat úgy válogattuk össze, hogy egy felnőtt segítségével, de szakember bevonása nélkül is elvégezhetőek legyenek. 

 

Az első videót március 31-én, csütörtökön 16:30-kor tesszük közzé 

a Sulinyugi Facebook oldalán

Ajánljuk minden önkéntesnek, aki szeretne felkészülni arra,

 hogyan segítsen jól. 
 

 

Köszönjük, ha a hír megosztásával segítesz, hogy minél több érintetthez eljusson az információ.

kép forrása: pixabay

2022. március 29.