Ez a felmérés nemcsak hasznos, hanem 2008 óta a törvény kötelezően előírja kockázatértékelésként a munkáltatóknak, 3 éves gyakorisággal. A felmért kockázatok kezelésével a munkahelyi stressz által okozott kiégés és egyéb negatív következmények csökkennek, a munkavégzéssel kapcsolatos nyomás enyhül, ezáltal az egész munkavégzési folyamat hatékonyabbá válik. Hogy is történik ez pontosan? Azonnal kifejtjük.

Ha szeretnél képbe kerülni azzal, hogy mi okoz a cégednek stresszt, pontosan milyen téma zavarja igazán a munkavállalóidat, mi lehet az esetleges kiégések munkahelyi oka, akkor érdemes megrendelned a stresszfelmérést. Az egészségvédelmi törvényben előírtak teljesítésében mi úgy segítünk, hogy ezt a cég számára a leghasznosabban tudd elvégezni. Folyamatunk egy 20 perces kérdőívből, helyszíni interjúkból, fókuszcsoportokból és vezetői eredmény megbeszélésből áll. A felmérés komplex csomagban, konzultációs ügyelettel együtt is megrendelhető. Személyes egyeztetés után testreszabott ajánlatban cégspecifikus megoldási javaslatot adunk. De addig is egy kis általános információ a szolgáltatásról.

Pszichoszociális kockázatértékelés, avagy hogyan lássunk bele a cég problémáinak legmélyebb bugyraiba? 

A cégek és nagyvállalatok számára nyújtott komplex coaching és egészségpszichológiai szolgáltatásunk alapja a munkahelyi stressztényezők felmérése. A folyamat pedig nem más, mint felmérés elemzése, majd az erre épülő válaszreakció beépítése a komplex ügyeletes programjainkba.

A munkahelyi légkör alapvető hatásai 

A munkavállaló akkor tud a legjobban teljesíteni és a saját feladatára koncentrálni, ha alapvetően az érzelmi állapota kiegyensúlyozott. Nem árnyékolja be azt egy mindennapi stresszfaktor, amely a munkakörével, pozíciójával, a kollégáival vagy akár a munkavégzés helyével hozható összefüggésbe. Amint ez a nyugalmi állapot kibillenni látszik, a dolgozó munkavégzésének hatékonysági görbéje is rohamosan elkezd zuhanni. A munkahelyi pszichoszociális kockázatok mind-mind befolyásolják a cég összteljesítményének eredményeit, hiszen hatnak az egyes munkavállalókra, és ha egy munkacsoport hatékonysága csökken emiatt, vagy akár egyetlen láncem is kiesik a gépezetből, az hatalmas károkat tud okozni a vállalat globális rendszerében.  

A munkavállalók pszichoszociális hátterének és kockázatainak felmérése 

A pszichoszociális kockázatértékelés során kollégáink felmérik a munkavállalók vállára nehezedő terheket. Legyen ez akár mentális terhelés, pozícióból fakadó döntéshozatali teher, szociális beilleszkedési teher vagy bármilyen egyéb pszichoszociális tényező. A kockázatelemzés során először is kérdőívvel felmérjük az összes dolgozót érő munkahelyi stresszorokat, vagyis a stresszt okozó tényezőket. Utána az eredményekről csoportosan beszélünk is velük, ahol megfelelően irányzott kérdésekkel feltérképezzük ezek okait, a hatásokat, és megkérdezzük a megoldási javaslataikat is. Minden hallott visszajelzést munkafolyamat függően értékelünk, hiszen minden munkafolyamat más, vannak olyan stressztényezők, amelyek nem kerülhetők ki. Pl. a bányász a föld alatt dolgozik, jó lenne a természetes fény, de nem oldható meg. A lényeg, hogy főként a csoportszinten zavaróként visszajelzett tényezőket vizsgáljuk meg alaposabban, de egyéni figyelmet fordítunk a zaklatást felmérő tételekre is. A pszichoszociális kockázat minden részlegnél más forrásból adódhat, ezért a reagálási, megoldási lépéseket is az adott munkacsoportra, munkafolyamatra érdemes szabni.

A pszichoszociális kockázatelemzés hatalmas segítség 

Tulajdonképpen munkatársaink ennek az eljárásnak a segítségével kerülnek képbe azzal, hogy pontosan hol is van a stressz vagy a munkahelyi probléma forrása, amit a felsővezetőkkel meg is osztanak. Ha megbeszéltük a stressz forrását és konkrét témáját a vezetőkkel, akkor az adott munkacsoportnak, ágazatnak megfelelő segítő lépéseket, változtatásokat tudunk javasolni, alapozva a dolgozóktól összegyűjtött javaslatokra. Későbbiekben a pszichológiai programokkal kezelhető témák (mentális terhelés, zaklatás, együttműködés, kommunikáció, egészséges életmód) esetén gyakorlati megoldásokkal tudunk segíteni, ezzel csökkentve, végül megszüntetve az adott stresszfaktort okozó tényezőt. Egyéb szolgáltatásunknak is adhat ez a kockázatelemzési eljárás kiindulási alapot, plusz információt, ezért nem érdemes kihagyni a komplex programjainkból. 

Többféle módszer létezik a kockázatelemzésre 

A felméréseket használó cégek leggyakrabban csak egy kérdőívre adott válaszok elemzésének a segítségével építik fel a megoldási stratégiát. Ez azonban nem mindig hatásos, hiszen a munkatárs nem biztos, hogy valóban az őszinte választ adja, vagy előfordul, hogy nincs ideje odafigyelve kitölteni a tesztet, ezért könnyed, gyors válaszokkal minél előbb szeretne „túlesni” a dolgon. Arról pedig egyáltalán nem tudunk meg semmit, hogy mi van a számok mögött, mit szeretnének megoldásként. Ezért, a Nyugizóna munkatársainak módszere - a kérdőív mellett - mindig a személyes vagy esetleg – a vírushelyzet miatt –  az online, de élő konzultáció, amely során egyértelműen kiderülnek a háttérben meghúzódó tényezők. A személyesség miatt kialakul egy bizalmasabb és mélyebb kapcsolat a kérdező és a válaszadó között. Hiszen amikor az ember valódi és komoly hallgatóságra talál, sokkal hatékonyabban és részletesebben tudja megosztani érzéseit és gondolatait a másikkal, mintha csupán egy többoldalas kérdőívet kellene kitöltenie, ezért a fókuszcsoportokon és az interjúkon szívesen megosztja szakértőinkel a javaslatait. Egyedi módszerünk tehát a saját kérdőívünk, és az hogy a számok mögötti okokat is feltárjuk, és a dolgozók javaslatait is összegyűjtjük. Átlátható visszajelző módszerünkkel minden közvetlen vezetőnek használható mankót adunk a stressz kezeléséhez.

A kockázatelemzés után megmutatjuk a megfelelő irányt, és mankót is adunk hozzá 

Ha készen van a pszichoszociális kockázatelemzés, akkor lehet hatásosan cselekedni! Azonban fontos kiemelnünk, hogy a „sima” lelkizés vagy beszélgetés általi konkluzió nagymértékben eltérhet a konkrét kockázatelemzési beszélgetésből fakadó eredményektől. A jól irányzott és megfelelő úton tartott beszélgetés, az adatok többszintű elemzése, és a többszinten végzett személyes beszélgetés, a helyszínen látottakkal összeadva a kulcsa a tökéletes kockázatelemzésnek. A stresszfelmérés rendkívül hatásos segítség a vezetőknek. Ha úgy érzed, szeretnéd alkalmazni ezt az egyedülálló munkahelyi megoldási formát, akkor kérj személyre és cégre szabott ajánlatot, akár itt és most, online. Szívesen válaszolunk minden felmerülő kérdésére.

Kérd ajánlatunkat itt!