A könnyed pszichoedukatív programok biztosítása egy ideális belépési pont egy céghez, amennyiben egészségpszichológiai programokat szeretnének elkezdeni szervezetüknél.

A könnyed pszicho-edukáció azért is jó első lépésnek, mert a dolgozók alapvetően nyitottak a pszichológiai témákra, ha nem szükséges megnyílniuk, ha nem érzik, hogy kötelezően analizálják őket. A programjainkon figyelünk a szórakoztató előadásmódra és az érthető, természetes hasonlatok használatára, hogy jól érezzék magukat a résztvevők. Tréning eszközökkel és vicces videókkal a szórakozva tanulást szeretnénk megvalósítani a programjaink során.

Hiszünk a fokozatos bevonódásban, ezért a pszichoedukációt is többféle módon biztosítjuk. A kötelező oktatásokon 25 perces könnyed előadástól haladunk a 25 perces interaktív csoport és a 1,5 órás "pszicho-tréning" felé. Offline megvalósítás esetén az előadást, a csoportokat kiegészíthetjük standdal is, ahol az érdeklődők rövid kérdőíveket tölthetnek ki vagy egyéni kérdéseket tehetnek fel.

A figyelemfelkeltő egészségpszichológiai előadások, standok vagy csoportos foglalkozások célja a dolgozók között a munkahelyen fontos pszichológiai témákkal kapcsolatos ismeretek terjesztése, és azokkal kapcsolatos szemlélet váltása. Programjainkon tudatosítjuk a lehetőségeiket a saját testi és lelki egészségük fejlesztésében, könnyed és szórakoztató módon hozzuk közelebb a lelki témákat. Egyszerű megfogalmazással és interaktív módon segítünk szembesülni a saját felelősségükkel az együttműködés, kommunikáció és a kiegyensúlyozott munkateljesítés témájában is. Motiváljuk a dolgozókat arra, hogy tegyenek önmagukért. Fejlesztjük az egészségmagatartást, a nyugodt kommunikációt, a toleranciát a munkatársak iránt és támogatjuk a lelki egyensúlyt.

A kiégés megelőzése, a munkaképes állapot megőrzése érdekében 5 lehetősége van az egyéneknek:

  • tenni a testi egészségért, egészséges életmódért változtatni a szokásain - Egészségmegőrzés
  • levezetni a lelki feszültséget, kezelni a stresszt - Stresszmenedzsment
  • megfogalmazni a gondolatait, érzéseit a megfelelő munkahelyi énképviselet érdekében - Kommunikáció
  • képes lenni együttműködni a kollégákkal, toleránsnak lenni a másik reakcióival szemben – Együttműködés
  • megtenni mindent a teljesítés sikeréért a saját igényeit is figyelembe véve. – Kiegyensúlyozott teljesítés

Részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot!