A mentális felkészítés programja:

A mentális felkészülés a siker 60%-át jelentheti, legyen szó bármiylen vizsgáról, felvételiről vagy versenyről. A mentális felkészülés programjában azokat a tényezőket erősítjük meg, amik a felkészülés elejétől, a a teljese folyamat során és a végső lépésnél is kulcsfontosságúak. Ezek a következők:

1. Stresszkezelés  - hogy tudd viselni az izgalmakat, lámpalázat, a kudarcok okozta frsuztrációkat

2. Koncentrálás - hogy elfogadd, a koncentráció természetes hullámzását, és tudd mi kell neked ahhoz, hogy figyelni tudj 

3. Önmotiválás - hogy amikor csüggednél, elfáradnál legyen olyan belső hajtóerőd, ami tovább gördít   

4. Együttműködés - hogy hatékonyan dolgozz, kommunikálj a felkészülés többi szereplőjével: felkészítőkkel, segítőkkel, társakkal

5. Pozitív hibakezelés -  hogy tudatosan figyelj a hibák kiküszöbölésére éppúgy, mint az elkövetett hibák beépítésére tapasztalatként 

Milyen típusú megmérettetésnél hasznos ez a felkészítés?

Ha fontos neked, hogy jól teljesíts, elérd a kitúzött célt egy-egy adott területen, akkor abban elkerülhetetlen, hogy mentálisan is edzd magad. Mik azok a tipikus esetk, amikor segítséget kérnek ebben tőlünk:

 • évközbeni teljesítés
 • felvételi vizsgák
 • érettségi vizsgák
 • nyelvvizsgák
 • szakmai versenyek
 • sportversenyek

Hogyan valósulhat ez meg?

Az egyéni mentális felkészítés egy célzott 1+5 alkalmas konzultációs csomagot jelent, amiben a mentális felkészülés témáit dolgozzuk fel egyénre szabottan a konzultációkban. Az első alkalommal megismerkedünk és közösen tisztázzuk a pontos együttműködési kereteket, és az adott megmérettetés kulcspontjait.Kiskorúak esetén ez általában a szülőkkel közösen történik.

A gyerek korától és körülményektől függően egyéb további szülő-gyerek konzultációk is szükségesek lehetnek, amiket közösen egyeztetünk. 

Mit kap az, aki a részt vesz a mentális felkészülésben? 

Egy felkészülés során nem csak azt nyerjük, hogy jobban fogunk teljesíteni és megnő a siker valószínűsége, hanem hosszú távon is érik a személyiségünk. Jobban megismerjük a saját működésmódunkat és a beépült képességeket, tapasztalatokat életünk más területein illetve a jövőbeli megpróbáltatásoknál is tudjuk majd hasznosítani. Mikre lehet itt gondolni konkrétan?

 • A felkészülés folyamatát, tervezését segítő konkrét sablonokat pl.: időtervezési naptárat
 • Önismeretet arra nézve, hogy mi is az a módszer, amely őt megnyugtatja
 • Tudatosságot a saját koncentrációt segítő tényezőiben, mint amilyen az alvás, evés, ivás.  
 • Kulcsingerként használató motivációs lapokat 
 • Azt a proaktívitást segítő szemléletet, hogy a hibák természetesen és segíteni tudják őt a céljai elérésben

Hogyan kell jelentkezni?

Jelentkezni a következő elérhetőségeken lehet: Szigeti Réka egészségfejlesztő szakpszichológus

Árainkról itt tájékozódhatsz: árak