A legkedveltebb munkaforma egy pszichológussal az egyéni konzultáció. Mi saját módszertannal dolgozunk, pár alkalomban igyekszünk gyorsan és dinamikusan dolgozni, akár segítő folyamatról van szó, akár önfejlesztésről. Munkamódszerünkről itt olvashatsz bővebben.  

Milyen témákkal fordulhatsz hozzánk?

Ha szükséged van átmeneti segítségre egy témában, szakembereink segítenek elemezni a helyzetet, megtalálni a neked legmegfelelőbb megoldást. Az alábbi témákban segíthetünk: kifáradás, túlterhelődés, munkahelyi vagy párkapcsolati konfliktusok, egészséggel kapcsolatos aggódások, munka-magánélet egyensúly felborulása, indulatkezelési gondok, családi problémák, gyermeknevelési gondok, munkaszereppel való elégedetlenségek, önértékelési zavar, túlzott megfelelési vágy, szükségletek kifejezésének nehézsége, határkezelési gondok, alvászavar, életmód és szokás változtatás.

Mi jellemző az 5 alkalmas konzultációs csomagra?

5 alkalom elég szokott lenni egy nehezebb helyzetben is az elmozduláshoz. Ezeket az alkalmakat fókuszáltan az első helyzetértékelésen átbeszélt témára fordítjuk. A kitűzött célhoz szorosan kapcsolódó érzelmi szálakra mutatunk rá, és az ide tartozó érzelmi gátakat tudatosítjuk. Ezekkel tudjuk segíteni, hogy megtaláld a saját, neked való megoldásokat.

Mi jellemző a 12 alkalmas konzultációs csomagra?

Ez a hosszabb folyamat lehetőséget ad a mélyebb lelki munkára, de a klasszikus pszichológiai konzultációkhoz képest rövidebb és fókuszált üzemmódban.  A kezdeti helyzetértékelés és célok beállítása után pontosabb képet tudunk alkotni a hozott témádról és nagyobb terünk van a hozzá kapcsolódó érzelmi gátak oldására is. A folyamat során szintén abban segítünk, hogy megtaláld a saját megoldásaidat, és azokat finomra is tujduk hangolni, vissza tudunk térni a megvalósításukra, vagy akár a továbbvitelükre is.  

Mi az, ami a konzultációinkra általában jellemző? 

A segítő folyamat nem a személyiség teljes mélységével dolgozik, nem minősül pszichoterápiának. Szükség eseten klinikai pszichológushoz vagy pszichiáterhez irányítjuk a klienseket. 

Munkamódszereinkről bővebben itt olvashatsz.

A konzultációs alkalmak történhetnek online (videochat vagy hanghívás), vagy személyes módon rendelőnkben, vagy akár a munkahelyeden (amennyiben munkáltatód igénybe veszi a szolgáltatásunkat. Egy alkalom 55 perces. Az alkalmakra sor kerülhet heti rendszerességgel (ezt ajánljuk a hatékony közös munka érdekében), de akár ritkábban (pl. kéthetente) is, megegyezés szerint. Munkánkat a Pszichológus Etikai Kódex alapján végezzük, amely klienseink és szakembereink védelmét is biztosítja, például többek között titoktartásra kötelez minket. Árainkról itt olvashatsz. A konzultációval kapcsolatos leggyakrabban felmerülő kérdésekre a GYIK-ben válaszolunk.