A legkedveltebb munkaforma egy pszichológussal az egyéni konzultáció. Angolul ugyanolyan mederben folyik a támogató munkánk, mint magyar nyelven. Az angol nekünk nem anyanyelvünk, és sokszor a hozzánk támogatásra érkezőnek sem ez az anyanyelve. A közös együttműködésben az összecsiszolódásnak az egymás beszédének, kiejtésének a megszokása is részét képzi, de a kapcsolódás tapasztalataink alapján nem ezen szokott múlni. A társalgási szintű angol nyelvismeret elegendő ahhoz, hogy valaki bejelentekezzen hozzánk angol nyelvű konzultációra. 

Ezen az oldalon mindent megtudhatsz arról, hogyan zajlik a konzultáció a mi egészségpszichológus csapatunkban, történjen az angolul vagy magyar nyelven. 

Hogyan dolgozunk? 

Saját módszertannal dolgozunk, pár alkalomban igyekszünk gyorsan és dinamikusan dolgozni, akár segítő folyamatról van szó, akár önfejlesztésről. Ha szükséged van átmeneti segítségre egy témában, szakembereink segítenek elemezni a helyzetet, megtalálni a neked legmegfelelőbb megoldást. Jövő orientáltan, és pozitív személettel dolgozunk, visszajelezéseinkkel és kérdéseinkkel azt támogatjuk, hogy ráláss a saját erőforrásaidra és megtaláld a neked legmegfelelőbb utat. 

A közös együttműködés során sok fajta eszköztárunkból választjuk ki a témához és hozzád leginkább illő eszközöket: kognitív átgondolós, relaxációs és coachingos elemekkel is találkozhatsz a velünk való lelki munka során. Sokszor adunk neked két alkalom között is gondolkodni valót, hogy minél hatékonyabb, eredményesebb legyen számodra a közös munka. 

Milyen témákkal kereshetsz meg minket? 

Az alábbi témákban segíthetünk: kifáradás, túlterhelődés, munkahelyi vagy párkapcsolati konfliktusok, egészséggel kapcsolatos aggódások, munka-magánélet egyensúly felborulása, indulatkezelési gondok, családi problémák, gyermeknevelési gondok, munkaszereppel való elégedetlenségek, önértékelési zavar, túlzott megfelelési vágy, szükségletek kifejezésének nehézsége, határkezelési gondok, alvászavar, életmód és szokás változtatás. 

Konzultációs csomagok

5-12 alkalom elég szokott lenni egy nehéz helyzetben az elmozduláshoz. Ezeket az alkalmakat fókuszáltan az első helyzetértékelésen átbeszélt témára fordítjuk.

A kitűzött célhoz kapcsolódó érzelmi szálakat kibogozzuk, és a szorosan ide tartozó érzelmi gátakat tudatosítjuk, feloldjuk. A segítő folyamat nem a személyiség teljes mélységével dolgozik, nem minősül pszichoterápiának. Szükség eseten klinikai pszichológushoz vagy pszichiáterhez irányítjuk a klienseket.

Mit érdemes tudnod a konzultációkról? 

  • A konzultációs alkalmak történhetnek online (videochat vagy hanghívás), vagy személyes módon rendelőnkben, vagy akár a munkahelyeden (amennyiben munkáltatód igénybe veszi a szolgáltatásunkat). 
  • Egy alkalom 50 perc hosszúságú.
  • Árainkról itt olvashatsz. 
  • Az alkalmakra sor kerülhet heti rendszerességgel (ezt ajánljuk a hatékony közös munka érdekében), de akár ritkábban (pl. kéthetente) is, megegyezés szerint.
  • Munkánkat a Pszichológus Etikai Kódex alapján végezzük, amely klienseink és szakembereink védelmét is biztosítja, például többek között titoktartásra kötelez minket. 
  • A konzultációval kapcsolatos leggyakrabban felmerülő kérdésekre a GYIK-ben válaszolunk.