Hogyan is zajlik ez az egyéni segítő folyamat?

Az első lépés az ismerkedés: először a vezetővel beszélgetünk a felmerült problémáról, majd egy 1 alkalmas konzultációban a szakember és a munkavállaló eldöntik  hogy tudnak-e együtt dolgozni, illetve mi legyen a cél pontosan.

Utána szakembereink a tapasztalatok és a csapattal megtartott konzílium fényében részletes javaslatot adnak a megrendelőnek, hogy az érintett munkavállalónak melyik segítési forma javasolt, illetve annak az 5 vagy 12 alkalmas formájában milyen várható eredményeket tudunk elérni.

Az ajánlat elfogadásával megállapodunk, hogy 5 vagy 12 alkalmas konzultáció során pontosan miben fogunk segíteni, és a megrendelő által kiválasztott formában elkezdjük a munkát.

Kétféle segítési formát alkalmazunk: 

 1. Harmónia kártya formájában támogató folyamattal 
 2. "Pilóta" képzéssel fejlesztő folyamattal

Harmónia kártya - támogató folyamatról

Abban az esetben, ha egy munkavállalódért aggódsz, mert valami bezavart az életébe és kibillent az egyensúlyából, tennél a belső nyugalmáért, ideális megoldás a Harmónia-ajándékkártya. Ezzel a szolgáltatással 5-12 alkalmas life coachingot adhatsz munkavállalódnak, amivel a kiégés megelőzéséért és a munkaképes lelki állapotáért is teszel.

5 alkalommal alaposan feltérképezzük a résztvevő problémájával kapcsolatos elvárásait, ezután közösen a reális SMART célok megfogalmazására törekszünk. Öt alkalom elég ahhoz, hogy a saját előnyeire, erőforrásaira rálásson, tudatosítsa a fejlesztendő területeit és azok irányait.

A 12 alkalom a változtatás lépéseit is kísérni tudja, az egyéni pszichológiai gátjait is oldjuk. Ennek segítségével a kiválasztott fejlesztendő területen mélyebb hatást tudunk elérni, aminek a fenntartására is felkészítjük a résztvevőt, ennek érdekében az utolsó konzultáció egy utókövetés.

A folyamat lezárásakor önértékelő teszt formájában visszajelzést ad a résztvevő a megrendelőnek az elért sikerekről.

 

Pilóta képzés

Ezt a prémium szolgáltatást akkor javasoljuk, amikor a résztvevő változtatni és fejlődni akar a kiégés megelőzéssel kapcslatos témákban. Ennek a folyamatnak a komoly elköteleződés, több otthoni feladat és hosszabb közös alkalmak adják a gerincét. Az alkalmak 1,5 órát vesznek igénybe.

Ezeken az alkalmakon a life coachingon és a pszichológiai segítségen kívül egy nagyon alapos egyéni képzést is kap a résztvevő. Valódi Forma 1 pilóta képzésen érezheti magát, mivel minden egyes alkalommal egy nagy témát magyarázunk el a számára testreszabott helyzeteken keresztül. Az önismereti munkafüzeteket minden alkalommal megkapja a résztvevő, így később is elmélyülhet a témában. 

Az első lépés itt is az állapotfelmérés, hogy tisztában legyünk azzal mennyire érintett a kiégésben. Ebben a konzultációban a részvető összefoglalót kap a kiégés folyamatáról, átbeszéljük együtt a fontosabb pszichológiai ismereteket, a lehetséges lépéseket. Itt eldöntheti az érdeklődő, hogy folytatja-e velünk a 12 lépést vagy önállóan, illetve mással lép tovább.

Állapotfelmérés után a kiégés megelőzés érdekében az alábbi témákkal foglalkozunk a 12 alkalom során:

 1. Nyugalom - stresszkezelés
 2. Energia - feltöltő módszerek
 3. Kommunikáció - kiégés megelőző kommunikációs eszközök
 4. Énképviselet - szükségletek képviselésének támogatása
 5. Együttműködés - támogató környezet létrehozása és működtetése
 6. Konfliktuskezelés - energiafaló helyzetek időbeni kezelését támogatjuk
 7. Egészséges életmód - kiégés megelőző szokások azonosítása, elköteleződés mellettük
 8. Szokásváltoztatás - a kiválasztott szokás beépítését megtervezendő ismeretek átadása
 9. Tudatosság - saját célok tervezése, minőségi idő tudatosítása
 10. Siker - kudarcok, hibák kezelésének pozitív módszerei
 11. Felelősség - reális felelősségvállalás támogatása
 12. Utókövetés - záró és utőkövető lépés, esetleges finomhangolás.

Ezt a folyamatot kiegészíthetjük egy vezetőket támogató 12 alkalom, ezt kiegészítő folyamattal. Ebben a vezetői specifikus kiégést okozó tényezőket dolgozzuk fel hasonló módszertannal.

Részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot!